Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΑΙΔΑΛΟΣ
ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Ταχ. Θυρίδα 925, 19009 Ραφήνα

http://www.athensdaedalus.com


Η Αερολέσχη Αθηνών "Δαίδαλος" ιδρύθηκε το 2006, με σκοπό να καλύψει τον χώρο των υπερελαφρών αεροσκαφών με έμφαση στους μηχανοκίνητους αετούς, Τράικ (Weight Shift).

Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του σωματείου αναγνωρίζουμε τους Ευάγγελο Αθανασόπουλο, Σάββα Ευσταθίου και Ματθαίο Χατζή.


Η Αερολέσχη Αθηνών "Δαίδαλος" στην προσπάθειάς της να προωθήσει το αεράθλημα των υπερελαφρών αεροσκαφών, αρχικά μίσθωσε κατάλληλο χώρο κοντά στο Κάστρο Βοιωτίας.


Αργότερα ο "Δαίδαλος" μετακόμισε κοντύτερα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο φιλόξενο Δημοτικό πεδίο προσγείωσης Θήβας στο 90ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας,  που τυγχάνει αδειοδοτημένο πεδίο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.


Η Αερολέσχη Αθηνών "Δαίδαλος" είναι αναγνωρισμένο σωματείο από την ΕΛΑΟ (Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία) και την ΓΓΑ  (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)


Το 2012 η Αερολέσχη Αθηνών "Δαίδαλος" έλαβε Άδεια Σχολής υπερελαφρών αεροσκαφών από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), που τις επιτρέπει να παρέχει αρχική εκπαίδευση σε ενδιαφερομένους.


Στις αρχές του 2016 η Αερολέσχη Αθηνών "Δαίδαλος", δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, αποφασίζει να αλλάξει το λογότυπο του σωματείου, εμφανίζοντας την ίδια κεντρική ιδέα, προσθέτοντας όμως την διευθυνση του διαδικτυακού της τόπου.Timestamp: 08 November 2021 - 17:03:37