Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Results: 1 - 10 of 81 || Per-page: 10 | 20

 1  2  3  4  5  6  7  8  9 nextlast

Ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1964. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Πολιτικές Επιστήμες στο Indiana University, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Δημοσιογραφικών Οργανισμών στο Northeastern University, στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
Από το 2003 διευθύνει την εταιρία πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας ΓΝΩΡΑ Σύμβουλοι Δημοσιότητας, με δραστηριότητα στην Κύπρο και Ελλάδα.
Εργάστηκε ...

Ο Φωκίων Φωτιάδης Νεγρεπόντης γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1929 στην Αθήνα. Το 1948 αποφασίζει να λάβει μέρος στις εξετάσεις της Σχολή Ικάρων που εκείνη της εποχή είχε μόνο μια ειδικότητα αυτή των Ιπταμένων Χειριστών Αεροπόρων. Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται από την Αεροπορία προκειμένου να εισαχθούν 60 νέοι στη Σχολή Ικάρων. Για τις εξετάσεις εμφανίστηκαν περίπου 1200 ενδιαφερόμενοι, απόφοιτοι του οκταταξίου Γυμνασίου.
Οι εξετάσεις ...

Ο Ματθαίος Τσολακίδης γεννήθηκε στον Πόντο το 1910 ήταν ο δευτερότοκος γιος της οικογένειας του Παύλου και της Μαρίας, το γένος Μυρωνίδη. Είχε προηγηθεί ο Μιχαήλ το 1906, ενώ αργότερα ήρθε ο Τριαντάφυλλος το 1914. Ο πατέρας του πέθανε στα καταναγκαστικά έργα των Τούρκων, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας ή αλλιώς “Αμελέ Ταμπουρού” Η μητέρα Μαρία θα έρθει στην Ελλάδα, με τα τρία της παιδιά το 1923, με την ανταλλαγή των πληθυσμών....

Ο Πρόδρομος Μιχ. Τσολακίδης γεννήθηκε το 1943 στο Σχιστόλιθο Σερρών. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την δεκαετία του 1960. Αγροτικό Ιατρείο στην Βαρβάρα Χαλκιδικής και στον Υγειονομικό Σταθμό Αρναίας Χαλκιδικής.

Νοσοκομειακός Ιατρός στο "Παναγία" και στο  Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Πρωτολειτούργησε το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου ...

Ο Φρίξος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις Σέρρες, στις 9 Οκτωβρίου 1892 ήταν γιος του γιατρού Ιωάννη Μ. Θεοδωρίδη. Από την οικογένεια του πατερά του συγγένευε με το καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Κ. Χόνδρο. 
Η οικογένεια Θεοδωρίδη μετακομίζει στην Αθήνα το 1906. Θα τελειώσει το 1ο Γυμνάσιο Αθηνών και θα συνεχίσει τις σπουδές του στη Βασιλεία της Ελβετίας και το 1917 θα λάβει το δίπλωμα της Σχολής Μηχανολογίας του ...

Ο Αχιλλέας Χεκίμογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε δημοσιογραφία και εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο μουσικό ραδιόφωνο «88μισό» και ως πολιτιστικός συντάκτης στην εφημερίδα City Press και το περιοδικό Επιλογές της εφημερίδας Μακεδονία. Το 2007 μετακόμισε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως ελεύθερος ρεπόρτερ στις εφημερίδες Το Βήμα και το Το Βήμα της Κυριακής, ενώ το 2010 ανέλαβε το ρεπορτάζ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καλύπτοντας τις ...

Ο Γεώργιος Ι. Παναγιωτάκης γεννήθηκε το 1938 στον Άγιο Γεώργιο, επαρχίας Λασιθίου και σπούδασε πολιτικές Επιστήμες. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς.

Πάντοτε είχε μεγάλη αγάπη για τον τόπο του και ενδιαφέρον για την ιστορία του νησιού. Αποτέλεσμα να δημιουργήσει ε τα χρόνια μια τεράστια βιβλιοθήκη με κάθε βιβλίο που αφορά στην Κρήτη.
...

Ο Αλέξανδρος Τριτσιμπίδας γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε την Βαρβάκειο Σχολή. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London).

Διατέλεσε δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Συμβουλίω της Επικρατείας. Υπήρξε μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Σύρου καθώς και της Ελληνικής Ένωσης ...

Ο Αλεξανδρος Λαγκαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. 
Από παιδί γνώρισε τη θάλασσα στον Σαρωνικό και από τότε "δέθηκε" μαζί της. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και μετά παρακολούθησε μαθήματα Αστρονομίας. Ασχολήθηκε με τα ουράνια σώματα, κάνοντας παρατηρήσεις μέσω του τηλεσκοπίου του, το οποίο τα μεγεθύνει κατά 360 φορές.

Βιβλία του:
Άστρα και γαλαξίες (1972)
...

Ο Παναγιώτης Καραγιάννης γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1917, στην Αμυγδαλιά Δωρίδας του νομού Φωκίδος, περίπου 7 χιλιόμετρα βόρεια της Ερατεινής.  Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο στο χωριό του και το γυμνάσιο στο Λιδορίκι το 1936.

Το 1937 εισάγεται στη σχολή Αεροπορίας με την 7η Σειρά Ιπταμένων (ακόμη δεν είχε μετονομαστεί Σχολή Ικάρων). Την χρόνια αυτή εισήχθησαν 27 συνολικά άτομα.
...