Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Λάμπρος Σ. Σκαρτσής

Λάμπρος Σ. Σκαρτσής

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1964. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από το οποίο πήρε πτυχίο Χημικού Μηχανικού το 1987 και στο Πανεπιστήμιο Washington, στο St. Louis των ΗΠΑ, από το οποίο πήρε διδακτορικό το 1992. Η έρευνά του επικεντρώθηκε στην τεχνολογία σύνθετων υλικών, συνεργαζόμενος με εταιρίες όπως η McDonnell Douglas και η Lockheed και πραγματοποιώντας αξιόλογο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια. Στη συνέχεια εργάσθηκε στους τομείς Έρευνας και Ανάπτυξης, Παραγωγής, Διασφάλισης Ποιότητας και Ανθρωπίνων Πόρων.

Η αγάπη του για τα οχήματα και τα αεροσκάφη εκδηλώθηκε κυριολεκτικά από την παιδική ηλικία, ενώ ο ίδιος τα συνέδεσε από νωρίς με την κουλτούρα της κοινωνίας που τα δημιουργούσε.

Στο πλαίσιο της παραπάνω ενασχόλησης, συγκέντρωσε σχετικό υλικό από τον τύπο (δημοσιεύσεις, διαφημίσεις κ.α.) ενώ γύρισε κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα φωτογραφίζοντας ελληνικά οχήματα και μιλώντας με ιδιοκτήτες και κατασκευαστές, καθώς συνειδητοποίησε ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος διάσωσης στοιχείων εντελώς υποτιμημένων ή αγνοημένων. Αργότερα συμπλήρωσε την παραπάνω δραστηριότητα με εκτεταμένη βιβλιογραφική έρευνα και δημοσίευσε την “Εικονογραφημένη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικών Οχημάτων και Αεροσκαφών” το 1995, σε μια πρώτη προσπάθεια παρουσίασης του υλικού του. Στο ίδιο πλαίσιο συνεισέφερε σχετικά στοιχεία σε διεθνείς εκδόσεις με στόχο την προβολή των ελληνικών κατασκευών. Η συνεργασία του με το Γιώργο Αβραμίδη, “παλαίμαχο” στο ίδιο αντικείμενο, είναι ένα επόμενο βήμα στην προσπάθεια πλήρους και επιστημονικής καταγραφής και παρουσίασης του κεφαλαίου αυτού της ελληνικής βιομηχανίας και ιστορίας.

Βιβλία του:

Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικών Οχημάτων και Αεροσκαφών (1995)

Made in Greece (2003)

Timestamp: 04 June 2014 - 22:17:54