Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Αλέξανδρος Αυδής

Αλέξανδρος Αυδής

Ο Αλέξανδρος Αυδής γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1920 στην Αθήνα. Πριν τον πόλεμο ήταν πρόσκοπος και μέλος της ανεμοπορικής ομάδος Παλαιού Φαλήρου. Την δεκαετία του ΄30 έλαβε ανεμοπορική εκπαίδευση στους λόφους του Φαλήρου από τον Δημήτριο Καμπέρο. Σ΄ αυτούς τους λόφους ήταν παρών όταν γνωρίστηκαν ο Δημήτριος Καμπέρος με τον Γεώργιο Πέσκε. Πέταξε στις προπολεμικές κατασκηνώσεις του 1939 στην Σκύρο και του 1940 στο Βελεστίνο.

Ηταν τεχνίτης του Κρατικού εργοστασίου αεροπλάνων (ΚΕΑ Παλαιού Φαλήρου). Εκείνη την εποχή το ΚΕΑ κατασκεύαζε ξύλινα ανεμόπτερα για λογαριασμό της Βασιλικής Αερολέσχης Ελλάδος. Ομως, κατά την διάρκεια του πολέμου έφυγε από το γερμανοκρατούμενο ΚΕΑ και ενετάγη στην Αστυνομία. Για τα χρόνια εκείνα έχει εκδόσει το βιβλίο του "Οι Μπουραντάδες".

Μετά την Κατοχή επανήλθε στο ΚΕΑ όπου παρέμεινε μέχρι συνταξιοδοτήσεως. Ελαβε μέρος σαν αποσπασμένος μηχανικός στο Αεραθλητικό Κέντρο Τριπόλεως. Ταυτοχρόνως νυμφεύθηκε, οπότε και σταμάτησε τις πτήσεις.Κατοικούσε στο Π.Φάληρο και ασχολήθηκε πειραματικά με τον δύσκολο τομέα της μυικής πτήσεως. Υπήρξε πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Πειραματικών αεροκατασκευών που ίδρυσε ο Π. Καλογεράκος.

Σε μεγάλη ηλικία, άρχισε να κατασκευάζει ένα ανεμόπτερο Zοegling, σαν και αυτά που πετούσε προπολεμικώς. Δυστυχώς όμως η υγεία του επέβαλε να το αποθηκεύσει ημιτελές.


Βιβλία του:

Οι πρωτοπόροι (1972)

Ο αγώνας μου για την μυϊκή πτήση (1978)

Απάντησι στους Αρνητές ενός Έργου και μιας Ζωής (1988)

Οι Μπουραντάδες (2006)


Περιοδικά – Μονογραφίες

Αεροπορικές Αλήθειες Νο1 Ανεμοπόρος Νίκη Περακάκη (1990)

Αεροπορικές Αλήθειες Νο2 Δημήτριος Καμπέρος (1991)

Αεροπορικές Αλήθειες Νο3 Αεροπλανάκι ΑΥΔΗ-25 ΗΡ-1939 (1994)

Timestamp: 27 October 2012 - 17:57:55