Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Γιάννης Κ. Γκρίτσης

Γιάννης Κ. Γκρίτσης

Ο Γιάννης Κ. Γκρίτσης γεννήθηκε το 1963 στις Αχαρνές Αττικής, όπου και διαμένει οικογενειακώς.


Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Μαθηματικό Τμήμα και έλαβε τον Μεταπτυχιακό του τίτλο (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.


Απασχολήθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία επί 25ετία, από όπου συνταξιοδοτήθηκε, έχοντας καταλάβει διάφορες διοικητικές θέσεις, ενώ από το 2004 έως το 2009, υπηρέτησε, από την θέση του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Διεθνών Σχέσεων.


Παράλληλα ασχολήθηκε με την ιδιωτική εκπαίδευση επί δεκαετία.


Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών και υπηρέτησε από διάφορες θέσεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί δεκαετία.


Είναι κάτοχος επαγγελματικών πτυχίων χειριστού αεροσκαφών και ανεμοπτέρων, με άνω των 1.200 ωρών πτήσης στο ενεργητικό του, σε πάνω από 30 διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων, ανεμοπτέρων και μοτοανεμοπτέρων.


Είναι ενεργό μέλος αερολεσχών, διετέλεσε δε μέλος διοικητικών τους συμβουλίων και επί διετία και Διευθυντής της Σχολής Ανεμοπτέρων και Ρυμουλκών Αεροσκαφών της Ανεμολέσχης Αθηνών.


Υπήρξε για αρκετά χρόνια ανταποκριτής σε αεροπορικά περιοδικά.


Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως Μετεωρολόγος.


Ασχολήθηκε με την Ιστορία και ως μέλος της Ιστορικής , Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών, δημοσίευσε αρκετά πονήματα με θέματα της τοπικής ιστορίας, κυρίως της αεροπορικής.


Ασχολήθηκε επίσης με την ζωγραφική. Έργα του κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Πολλά έχουν εκτεθεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, παρουσιάζοντας κυρίως αεροπορικά, ιστορικά και άλλα θέματα.


Βιβλία του:

Ειμαρμένη Πτερόεσσα (2014)

Timestamp: 09 August 2014 - 16:27:38