Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Θεόδωρος Παναγιώτου

Θεόδωρος Παναγιώτου

Ο Θεόδωρος Παναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930. Προσλήφθηκε το 1959 στην Ολυμπιακή Αεροπορία και εργάστηκε μέχρι το 1998 που συνταξιοδοτήθηκε.


Απασχολήθηκε σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της Τεχνικής Διεύθυνσης της ΟΑ. Την πορεία του όμως σημάδεψε η σχέση του με τον Αλέξανδρο Ωνάση στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα και κυρίως, η εμπιστοσύνη που έδειχνε στο πρόσωπό του ο ίδιος ο Αλέξανδρος.


Ο Θεόδωρος Παναγιώτου, εκτός από μηχανικός αεροσκαφών διετέλεσε και πιλότος σε ελαφρά αεροσκάφη.


Πριν την πρόσληψή του στην ΟΑ εργάστηκε στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών ενώ απασχολήθηκε με την συντήρηση και πτήση ανεμοπλάνων.


Μετά την συνταξιοδότησή του από την Ολυμπιακή Αεροπορία συνέχισε την καριέρα του στην Aegean Airlines όπου υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις της Τεχνικής Διεύθυνσης. Παρέμεινε μέχρι το 2010 όπου αποχώρισε, ύστερα από 50 χρόνια παραγωγικής ενασχόλησης στην πολιτική αεροπορία.

Τον Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Η Τελευταία Πτήση" μια έκδοση γεμάτη αεροπορικές αναμνήσεις που τις κατέγραψε ο ίδιος όπως τις έζησε.

Στην μεγάλη φωτογραφία ο Θεόδωρος Παναγιώτου τον Σεπτέμβριο του 2008, στο εργαστήριο κατασκευών του φίλου του, Παντελή Καλογεράκου.Ο Θεόδωρος Παναγιώτου  απογειώθηκε για τελευταία φορά με Δυτική πορεία, την Άνοιξη του 2018. Ήταν το αποτέλεσμα μίας ίωσης που εξελίχθηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Timestamp: 10 August 2020 - 11:01:50