Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΥΡΑΝΟΥ
ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΥΡΑΝΟΥ
Πρώτη έκδοση: 2007ISBN: 978-960-141539-0
Εκδόσεις: Α. Α. Λιβάνη
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

14 x 21 εκ. 312 σελίδες


"Κατά τη μυθολογία, ο Ίκαρος ένιωθε συναρπαστικά καθώς πετούσε. Κι αν δεν είχε κάνει το ατόπημα να ανέβει ψηλότερα, σίγουρα η πτήση του θα είχε μεγαλύτερη διάρκεια. Γεγονός πάντως είναι πως πρόλαβε να κληροδοτήσει την αγάπη του για την πτήση στην ανθρώπινη ψυχή"

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι λίγες οι φορές που προσπάθησα να αναλύσω αυτό το συναρπαστικό αίσθημα που νιώθαμε όλοι μας ως εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία, κατά την εκτέλεση των πτήσεων, έστω και με τα δανεικά φτερά ενός υπερσύγχρονου jet. Όμως σχεδόν πάντα κατέληγα στο ίδιο συμπέρασμα. Στη μεγάλη αγάπη μας για το αεροπλάνο που μας ταξίδευε και στην αδελφική σχέση που είχαμε αναπτύξει μεταξύ μας, σαν μέλη της οικογένειας της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην οποία ανήκαμε, κάτι για το οποίο νιώθαμε υπερήφανοι».

από τον πρόλογο της Σταυριανής Στεφάνου


Ένα κομμάτι γης μπορείς να το αγοράσεις. Ένα κομμάτι ουρανού όμως; Μόνο κάποιος που έχει αγαπήσει πολύ το αεροπλάνο, το έχει κάνει δουλειά του και έχει περάσει πολύ χρόνο μαζί του, μπορεί να διεκδικήσει αυτό το κομμάτι. Γιατί ο ουρανός δεν αγοράζεται, αλλά κατακτιέται και δεν κατακτιέται παρά μόνο από κάποιον που τον σεβάστηκε, που τον τίμησε και πάνω από όλα τον αγάπησε πολύ. Και αυτοί που σίγουρα έχουν αποκτήσει το δικό τους ουράνιο οικόπεδο είναι όλοι οι ιπτάμενοι της Πολιτικής και της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο αναγνώστης, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει ακόμα μια φορά διασχίζοντας τους ουρανούς με τα φτερά της Ολυμπιακής.

Χρύσα Δημουλίδου   από το οπισθόφυλλο του βιβλίου


Οχτώ συγγραφείς, όλοι πρώην ιπτάμενοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας υπογράφουν το βιβλιο:

Χρύσα Δημουλίδου

Βάσω Παπάκου

Μανώλης Πιπεράκης

Τούλα Ρεπαπή

Φώτης Σιμάτος

Σταυριανή Στεφάνου

Χρήστος Φακίνος

Έλσα Νόμπελη-Φαραζή

Timestamp: 20 February 2015 - 13:30:52