Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΣ
Πρώτη έκδοση: 2006ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ιδιωτική έκδοση
Συγγραφέας: Dennis Pagen

21 x 29 εκ. 350 σελίδες

Μετάφραση της Αμερικανικής πρωτότυπης έκδοσης

PERFORMANCE FLYING (1993) ISBN-13: 978-0936310114

Μετάφραση για την ελληνική γλώσσα Σούλα Παπαγιάννη - Κώστας Στουπάκης

Επιμέλεια Καλλιόπη Σέκερη – Παταριά

Αντί Προλόγου

Το βιβλίο παραδίδεται στους Έλληνες αιωροπτεριστές με σκοπό να τους βοηθήσει για καλύτερες και κυρίως πιο ασφαλείς πτήσεις. Η αφορμή αυτής της έκδοσης είναι η τελευταία πτήση του Αλέξανδρου Παταριά.

Στις 9 Ιουνίου 1998, στα πλαίσια των Διεθνών Αγώνων Αιωροπτερισμού που διεξάγονταν στον Κιθαιρώνα ένα σύννεφο τον πήρε ψηλά για πάντα.

Πάντα θυμάμαι μου έλεγε: «Όταν φύγω απ αυτή τη ζωή θέλω να βρίσκομαι σε πτήση». Τελικά η επιθυμία του αυτή έγινε πραγματικότητα…

Ο Αλέξανδρος (Αλέξης, όπως τον έλεγαν οι φίλοι του αιωροπτεριστές) πίστευε στην υποχρέωση που έχουν οι παλαιότεροι στο άθλημα να συμβουλεύουν και να εισάγουν στα μυστικά του αιωροπτερισμού τους νεώτερους. Αφού ο ίδιος δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτή την επιθυμία του, το βιβλίο αυτό θα υποκαταστήσει ως ένα βαθμό αυτόν τον σκοπό.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τη μετάφραση των περισσοτέρων κεφαλαίων του βιβλίου Performance Flying του Denis Pagen που θεωρείτε η βίβλος του αθλήματος. Η επιλογή των κεφαλαίων έγινε μετά από εισήγηση έμπειρων αιωροπτεριστών.

Timestamp: 22 January 2012 - 19:42:26