Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΣΜΗΝΗ 1954-1968
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΣΜΗΝΗ 1954-1968
Πρώτη έκδοση: 2012ISBN: 978-960-9778-00-8
Εκδόσεις: Μουσείο Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας
Συγγραφέας: Ομαδική συγγραφή

17 x 24 εκ. 208 σελίδες

Δεκατέσσερα χρόνια αεροπορικών επιδείξεων από τα ελληνικά αεροπορικά σμήνη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μοναδική αυτή έκδοση ξετυλίγει τις ιστορίες των ανθρώπων και των αεροπλάνων που σαν ενιαίο και άρρηκτο σύνολο κατάφεραν να αποσπάσουν τον ειλικρινή θαυμασμό, όχι μόνο των απλών θεατών αλλά και των εμπειροτάτων κριτών του αεροπορικού αντικειμένου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Την έκδοση του εξαίρετου αυτού βιβλίου επιμελήθηκε ο Υποπτέραρχος (Ι) ε.α. Παναγιώτης-Βαρδής Παπαδάκης, ενώ η ιστορική και φιλολογική επιμέλεια ανήκει στην Ιστορικό του Μουσείου Ιστορίας ΠΑ Τριανταφυλλιά Καισάρου – Πανταζοπούλου.


Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου έγινε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. 

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντώνιος Τσαντηράκης και εξαιρετικά μεγάλος αριθμός μελλών της αεροπορικής οικογένειας, καθώς και απλοί φίλοι της αεροπορικής ιδέας. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Επισμηναγός (Ι) ε.α. Γεώργιος Κασσαβέτης, Διευθ. Σύμβουλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ).


Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

Καλωσόρισμα – Χαιρετισμό από τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Β. Κατσιαντώνη Επίτιμο Αρχηγό ΑΤΑ.

Χαιρετισμό από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη.

Ομιλία του Πτεράρχου Περικλή Οικονόμου, Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ με θέμα: “Η μετάπτωση της ΠΑ στην αεριώθηση πριν 60 χρόνια – Ελληνικά Ακροβατικά Σμήνη 1954-1968”

Ομιλία Υποπτεράρχου (ΤΑ) ε.α. Εμμανουήλ Αργυρού, Επιτίμου Προέδρου Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ) με θέμα: “Η τεχνική υποστήριξη στα στάδια εκσυγχρονισμού της ΠΑ”

Ομιλία Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Ευάγγελου Γεωργούση, Επιτίμου Διοικητή ΔΑΕ που παρουσίασε "Τα Ελληνικά Ακροβατικά Σμήνη 1954-1968”

Τον επίλογο τον ομιλιών έκανε ο Υποπτέραρχος (Ι) ε.α. Παναγιώτης –Βαρδής Παπαδάκης.

Μεγάλη αίσθηση έκαναν οι αναφορές  που έγιναν από τα μέλη των Ακροβατικών Σμηνών:

Ιωάννη Στυλιανάκη Ταξίαρχο (Ι) ε.α.

Εμμανουήλ Παπαδημητρόπουλο Ταξίαρχο (Ι) ε.α. και

Ηλία Τσαμουσόπουλο Υποπτέραρχο (Ι) ε.α.


Μετά το πέρας των ομιλιών διατέθηκαν αντίτυπα του βιβλίου δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους. Αφιλοκερδής προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, καθώς και των συντελεστών του βιβλίου.


Το βιβλίο εξεδόθη σε δεύτερη έκδοση το 2014

Timestamp: 28 January 2019 - 20:16:44