Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΚΑΙΡΟΣ τόμος ΙΙ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΚΑΙΡΟΣ τόμος ΙΙ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Πρώτη έκδοση: 2009ISBN: 978-960-92667-2-7
Εκδόσεις: Ιδιωτική Έκδοση
Συγγραφέας: Δημήτρης Ζιακόπουλος

17 x 24 εκ. 294 σελίδες


Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε κριτικές που αφορούν στο πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Ζιακόπουλου  Καιρός - Ο γιος της Γης και του Ήλιου “Η Πρόγνωση”


Ένα από τα ωραιότερα πράγματα σ΄ αυτή τη δουλειά είναι η δυνατότητα να γνωρίζεις ανθρώπους παθιασμένους με το αντικείμενό τους, ερωτευμένους με την τέχνη ή την επιστήμη τους και ικανούς να μεταδίδουν αυτά τα συναισθήματα στον εκάστοτε συνομιλητή τους. Τα παραπάνω σκεφτόμαστε πολλοί εδώ στη «K» κάθε φορά που, με αφορμή κάποιο «καιρικό τερτίπι» επικοινωνούμε με τον Δημήτρη Ζιακόπουλο, διευθυντή Προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Πάντοτε πανέτοιμος για… καταιγίδα ερωτήσεων - κινητή μετεωρολογική εγκυκλοπαίδεια γαρ - στα λόγια του το δελτίο καιρού γίνεται συναρπαστική ιστορία με πρωταγωνιστές χιονιάδες και καύσωνες, φουρτούνες και νηνεμίες. Πάρτε για παράδειγμα τον τίτλο της τριλογίας του, ο πρώτος τόμος της οποίας μόλις κυκλοφόρησε: «Καιρός – Ο γιος της Γης και του Ήλιου»…

Λίνα Γιάνναρου, εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 28-01-2009  


Ελπίζω όλοι οι καιροτρελαμένοι της λίστας να εξοπλίστηκαν ήδη με το εξαιρετικό βιβλίο του κ. Ζιακόπουλου που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Προσωπικά πιστεύω πάντα ότι η βιωματική μέθεξη με το συναρπαστικό κόσμο των φυσικών φαινομένων όχι μόνο δεν αντιστρατεύεται αλλά, αντίθετα, επιζητεί ως απαραίτητο “συμπλήρωμα” τη γνώση και την κατανόηση, τη νοητηκή διαδικασία που είναι συχνά εξίσου γοητευτική με το “ακατέργαστο” βίωμα.

Γιώργος Λαμέρας, ερασιτέχνης Μετεωρολόγος της Hellas Weather


Το βιβλίο του Δημήτρη Ζιακόπουλου είναι γραμμένο απλά και σωστά και είναι χρήσιμο όχι μόνο σε όσους αγαπούν τον καιρό ή το επάγγελμά τους εξαρτάται απ΄ αυτόν, αλλά και τους φοιτητές των θετικών επιστημών που έχουν πάρει το μάθημα της Μετεωρολογίας.

Νίκος Γ. Πρεζεράκος, Ομότιμος Καθηγητής εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μετεωρολογίας ΤΕΙ Πειραιά, Επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιριας (Ε.ΜΤ.Ε)


Μπορείτε να διαβάσετε τον πρόλογο του δευτέρου βιβλίου του Δημήτρη Ζιακόπουλου, στον δικτυακό τόπο του συγγραφέα.

Timestamp: 27 January 2014 - 16:06:10