Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

RICHTHOFEN Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ
RICHTHOFEN Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ
Πρώτη έκδοση: 1935ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Στρατιωτική Εγκυκλοπαίδεια
Συγγραφέας: Μπόλκο Βαρώνου Φον Ριχτχόφεν

14 x 21 εκ. 144 σελίδες


Το στρατιωτικό ημερολόγιο του Manfred von Richthofen γραμμένο από τον μικρό του αδελφό Μπόλκο, κατ αρχήν σαν αξιωματικός των Ουλάνων στο ανατολικό μέτωπο, καθώς και δυτικά στην Γαλλία και το Βέλγιο. Αργότερα στο νέο όπλο, της Αεροπορίας σαν ιπτάμενος παρατηρητής αρχικά και κατόπιν σαν “οδηγός” αεροπλάνου. Στις σελίδες του βιβλίου περιγράφεται τόσο η καθημερινή ζωή στον πόλεμο, όσο και τα συναισθήματα που κυριαρχούν πριν και μετά την μάχη.


Στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου περιγράφει τις εναέριες μάχες και τις απώλειες των συντρόφων και φίλων του, ώσπου να κατατριφθεί και ο ίδιος στις 21 Απριλίου 1918 κοντά στην Αμιένη. Ήταν μόνο 26 χρονών. Παρ ότι στην αεροπορία έμεινε μόνο τρία χρόνια, θεωρείται ο μεγαλύτερος διώκτης του πρώτου πολέμου, με 80 καταρρίψεις. Ακόμη και σήμερα μετά από εκατό χρόνια είναι το πιο διάσημο όνομα αεροπόρου.


Η έκδοση έγινε από την Στρατιωτική Εγκυκλοπαίδεια. Περιοδικό των αξιωματικών Ξηράς Θαλάσσης, Αέρος και Δημ. Ασφαλείας που εκδίδεται με την έγκριση και την εποπτεία των οικείων υπουργείων.


Η μετάφραση από το Γερμανικό πρωτότυπο είναι του Μιχ. Κ. Καρανίκα.

Timestamp: 25 February 2014 - 12:26:50