Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Πρώτη έκδοση: 1995ISBN: NA
Εκδόσεις: Αχαϊκές εκδόσεις
Συγγραφέας: Λάμπρος Σ. Σκαρτσής

17 x 25 εκ. 198 σελίδες


Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:


“Η ιστορία των Ελλήνων κατασκευαστών οχημάτων έχει αδικαιολόγητα αγνοηθεί και υποτιμηθεί, σε βαθμό, ώστε κάθε σχετική εργασία απαιτεί πολύχρονη ασχολία που ξεπερνά τα όρια της κλασικής έρευνας. Ήταν λοιπόν αναγκαίο να σχεδιαστεί και να πραγματοποιηθεί αυτό το επίπονο έργο, ως προσπάθεια διάσωσης ενός σημαντικού κομματιού της βιομηχανικής ιστορίας της Ελλάδας, που ας τονιστεί, είναι απόλυτα και φυσιολογικά συνδεδεμένο με τη διαδικασία εξέλιξης της χώρας μας.

Στην παρούσα έκδοση, αποτέλεσμα μακρόχρονης σχετικής έρευνας έχει γίνει μια προσπάθεια ισορροπίας μεταξύ φωτογραφικής / ”μουσειακής” και επιστημονικής / κριτικής παράθεσης υλικού, ώστε να εξυπηρετηθεί κατά το δυνατόν ο παραπάνω στόχος. Εκτός από την πληροφόρηση όμως και τη διάσωση μνήμης, απώτερη φιλοδοξία μιας τέτοιας πρωτοβουλίας παραμένει η συμβολή στον τρόπο θεώρησης των συγχρόνων επιτευγμάτων της πατρίδας μας.”


Το βιβλίο εκδόθηκε στην Πάτρα το 1995. Το τελευταίο τμήμα της έκδοσης είναι αφιερωμένο στις Ελληνικές κατασκευαστικές προσπάθειες κατάκτησης του αέρα. Η ερευνά ξεκινά από την αρχαιότητα δίνοντας έτσι ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αντικείμενο. Στις 30 σελίδες του αεροπορικού τμήματος ο συγγραφέας παραθέτει φωτογραφικό υλικό αλλά και άγνωστες λεπτομέρειες που αφορούν στις προσπάθειες  Ελλήνων κατασκευαστών αεροσκαφών.


Αυτό το βιβλίο του Λάμπρου Σκαρτσή είναι η πρώτη προσπάθεια καταγραφής και προσέγγισης του θέματος, αλλά όχι και η τελευταία. Το 2003 θα εκδώσει μαζί με τον Γιώργο Αβραμίδη το μεγαλύτερο και πιο λεπτομερές λεύκωμα “MADE IN GREECE”.

Timestamp: 04 June 2014 - 22:15:57