Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
Πρώτη έκδοση: 1965ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: ΜΕΛΙΣΣΑ
Συγγραφέας: K. Guilzine

18 x 24 εκ. 380 σελίδες


Το βιβλίο αφορά την δεύτερη έκδοση στην ελληνική γλώσσα (αναθεωρημένη και συμπληρωμένη). Η κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης τοποθετείτε μεταξύ των ετών 1962 -1964. Δεν είναι γνωστό πότε έγινε η πρώτη έκδοση του πρωτοτύπου στην Ρωσική γλώσσα.
Η απόδοση στην ελληνική γλώσσα είναι του Γ. Βιτιβίλια, ενώ ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο στην μνήμη του ιδρυτού της αστροναυτικής Κωνσταντίνου Εδουάρδοβιτς Τσιολκόφσκυ.


Στον πρόλογο του εκδότη διαβάζουμε:

"Η τεχνική των πυραύλων, το εργαλείο αυτό της Αστροναυτικής, είναι παιδί της αεροπορίας και ειδικότερα των αεροπλάνων που προωθούνται με αντιδραστήρες. Από την άποψη αυτή, δεν μπορούσε να τελειοποιηθεί παρά σε χώρες τεχνικά προχωρημένες, με πείρα και παράδοση στην αεροπορία και την ηλεκτρονική.

Τίποτα όμως δεν εμποδίζει τον σκεπτόμενο άνθρωπο, τον ειδικό των άλλων χωρών που βραδυπορούν σε τεχνική ανάπτυξη, να ενημερώνεται, να παρακολουθεί την εξέλιξη της Αστροναυτικής στην μεγαλειώδη πορεία της προς τα άστρα. Και μάλιστα όταν είναι προχωρημένες χώρες έχουν ήδη δημιουργήσει την απαραίτητη βασική βιβλιογραφία.

Ξεκινήσαμε από τις σκέψεις αυτές για να δώσουμε στην Ελληνική το έργο του Καρλ Γκιλζίν, “Η επιστήμη του Διαστήματος”. Αν το ξεχωρίσαμε ανάμεσα στα όμοιά του, είναι γιατί η μεθοδικότητά του, η αυστηρά επιστημονική εκλαΐκευσή του θέματος, η απλότης της διατυπώσεως, το έχουν επιβάλει παγκοσμίως, σαν κλασσικό εγκόλπιο στο είδος του"

Timestamp: 12 July 2014 - 12:26:17