Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ ΠΤΕΡΟΕΣΣΑ
ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ ΠΤΕΡΟΕΣΣΑ
Πρώτη έκδοση: 2014ISBN: 978-960-9484-45-9
Εκδόσεις: ΑΩ
Συγγραφέας: Γιάννης Κ. Γκρίτσης

16 x 23 εκ. 200 σελίδες


Το βιβλίο "Ειμαρμένη Πτερόεσσα, 1983-2013, 30 Χρόνια Πτήσεις" είναι η αυτοβιογραφία του συγγραφέα, στην οποία ξεδιπλώνει με εξαιρετική γλαφυρότητα, την αεροπορική του περιπέτεια. Γράφει σε βάθος τα συναισθήματα που τον συνόδευαν στο ταξίδι που έκανε, στους ουρανούς του κόσμου, με κάθε αεροσκάφος που έβρισκε μπροστά του. Είτε αυτό είχε κινητήρα, είτε όχι.


Ιδιαίτερη μνεία κάνει στον φίλο του και αερο-συνοδοιπόρο Ζήση Πεχλεβανούδη ο οποίος υπογράφει τον πρόλογο του βιβλίου.
Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί ένα ζωγραφικό έργο του συγγραφέα, που απεικονίζει το ανεμόπτερο DG-100, SX-125 της Ανεμολέσχης Αθηνών.


Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Έχουν συμπληρωθεί 30 χρόνια από εκείνη την πρώτη φορά που είδε τον κόσμο από ψηλά, μέσα από το πιλοτήριο ενός ανεμοπτέρου, πάνω από το Τατόι. Αυτή η ημέρα σήμανε πολλά για εκείνον, την απαρχή της πραγμάτωσης του δικού του παιδικού ονείρου, όπως και χιλιάδων άλλων παιδιών στο διηνεκές. Ενός ονείρου που και η ανθρωπότητα, στην ιστορία των χιλιάδων χρόνων της, μόλις τα τελευταία 80 χρόνια, είχε κατορθώσει να πραγματοποιήσει.

Έτσι ξεκινά μια αφήγηση προσωπικών εμπειριών, γνώσεων και συναισθημάτων, που μόνο η αίσθηση ελευθερίας που αναδύεται από την πτήση, μπορεί να καλλιεργήσει στο μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου. Ξεκινά η αναζήτηση ενός αεροπορικού πεπρωμένου, του δικού του αεροπορικού πεπρωμένου της δικής του “ειμαρμένης”. Ξεκινά ένα πολυετές ταξίδι αναζήτησής της, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οπουδήποτε είναι δυνατόν να σβήσει την δίψα του για αεροπορική γνώση και εμπειρία. Θα αποδειχθεί στην πορεία, η ψυχική ισχύς που προσδίδει στην ζωή του, αλλά και η διαρκής ενίσχυση μιας παραγωγικής δυναμικής σε όλα τα επίπεδα των ενδιαφερόντων του.

Μέσα από την πτητική ενασχόληση, παρουσιάζονται διδαχές, μέθοδοι και διαδικασίες εκπαιδεύσεων και ιστορικά γεγονότα που αφορούν στην γενική αεροπορία κυρίως. Παράλληλα, με τις περιγραφές των τεχνικών και πτητικών δυνατοτήτων καθώς και των πτητικών εμπειριών από τους άνω των 30 διαφορετικών τύπων αεροπλάνων και ανεμοπτέρων, με τους οποίους βρέθηκε στους ουρανούς, καταγράφονται οι πολυποίκιλες δυνατότητες και οι ορίζοντες, που παρέχει η αεροπορική γνώση στην ανθρωπότητα και ειδικά στην νεολαία.

Εν κατακλείδι, μια πολύχρονη ιστορία αναζήτησης της γνώσης και ολοκλήρωσης της υπόστασης ενός ανθρώπου, μέσα από αυτό που "πρώτα και κύρια ήθελε να κάνει στην ζωή του... 

Να πετά!"


Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία στα τέλη Ιουνίου. Όμως ο Γιάννης Γκρίτσης επέλεξε τις παραμονές της γιορτής των ταξιαρχών, πολιούχων της Αεροπορίας για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του.Το βραδύ της 6ης Νοεμβρίου 2014, η “Ειμαρμένη Πτερόεσσα” παρουσιάστηκε επίσημα στους φίλους του συγγραφέα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος καλεσμένων από όλους τους χώρους, που ο πολυπράγμων Γιάννης Γκρίτσης έχει δραστηριοποιηθεί.


Για το βιβλίο, αλλά και για τον ίδιο τον συγγραφέα μίλησε, ο Ταξίαρχος (Ι) ε.α. Νίκος Μανουσάκης, ο Διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης της Aegean, Ζήσης Πεχλεβανούδης και ο μηχανικός αεροσκαφών, Πρόεδρος της Αερολέσχης Αθηνών, Διονύσης Ρούσσινος.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα Αχαρνών και Θρακομακεδόνων “Ο Μενιδιάτης” δημοσίευσε εκτενές άρθρο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από την βραδιά της παρουσίασης στο Δημαρχείο Αχαρνών.


Για την παρουσίαση του βιβλίου “Ειμαρμένη Πτερόεσσα” αναρτήθηκε μικρό βίντεο στο διαδίκτυο με τον ίδιο τίτλο.

Timestamp: 27 November 2014 - 15:21:03