Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ
ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ
Πρώτη έκδοση: 1946ISBN: NA
Εκδόσεις: Οι φίλοι του βιβλίου
Συγγραφέας: James Aldridge

15 x 21 εκ. 294 σελίδες


Το βιβλίο είναι ένα αεροπορικό μυθιστόρημα που εξελίσσεται στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του χειμώνα 1940-41.


Περιγράφει τις περιπέτειες μιας μικρής ομάδος αεροπόρων, Βρετανών και Αυστραλών, που βρεθήκαν στην Ελλάδα και πολέμησαν στους Ελληνικούς ουρανούς. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν πετώντας, υπερασπιζομενοι την χώρα αυτή.


Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του επισμηναγού Pat Pattle και του επισμηναγού T. S. Hickey που σκοτώθηκαν για την Ελλάδα.


Στην ελληνική έκδοση πολλές φορές δεν αποδίδεται το νόημα, λόγο της αδυναμίας μετάφρασης των αγγλικών αεροπορικών όρων, που χρησιμοποιούνται ευρέως από τον συγγραφέα.


Η πρωτότυπη έκδοση στην Αγγλική γλώσσα  είχε τίτλο “Signed with Their Honour”  και κυκλοφόρησε το 1942 από τις  εκδόσεις Little, Brown & Company. Είναι το πρώτο βιβλίο του James Aldridge.


Μπορείτε να διαβάσετε την αγγλική έκδοση “Signed with Their Honour” από το αρχείο του πανεπιστήμιου της Florida.


Ο συγγραφέας Harold Edward James Aldridge γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1918 στο White Hills στην Βικτόρια της Αυστραλίας. Το 1938 μετακόμισε στην Βρετανία. Ανταποκριτής κατά την διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, σε διάφορα μέτωπα όπως και στην Ελλάδα. Οι πολεμικές  ανταποκρίσεις του δημοσιεύτηκαν στον παγκόσμιο τύπο.


O James Aldridge έχει γράψει πάνω από 30 βιβλία ιστορικού περιεχομένου καθώς και μυθιστορήματα, τα περισσότερα πολεμικές περιπέτειες, αλλά και πολλά παιδικά βιβλία.


Το τελευταίο του βιβλίο κυκλοφόρησε  το 2006 με τίτλο “The Wings of Kitty St Clair” (Penguin)


Ο James Aldridge τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Battersea, στο νότιο Λονδίνο. Πέθανε στις 23 Φεβρουαριου 2015 σε ηλικία 95ετών.

Timestamp: 19 April 2017 - 09:59:10