Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΣΜΗΝΗ 1954-1968
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΣΜΗΝΗ 1954-1968
Πρώτη έκδοση: 2012ISBN: 978-960-9778-00-8
Εκδόσεις: Μουσείο Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

17 x 24 εκ. 222 σελίδες


Το Βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012. Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για το θέμα έχει σαν αποτέλεσμα την εξάντληση της πρώτης έκδοσης, σε ελάχιστο χρόνο.


Μετά από ενέργειες των συντελεστών της έκδοσης, η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας αποφασίζει την επανέκδοση του βιβλίου, που εγινε το 2014.


Η δεύτερη έκδοση, εκτός του γνωστού περιεχομένου της έκδοσης του 2012, συμπληρώθηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του πτεράρχου Περικλή Οικονόμου, Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ με θέμα: “Η μετάπτωση της ΠΑ στην αεριώθηση πριν 60 χρόνια – Ελληνικά Ακροβατικά Σμήνη 1954-1968”, την οποία είχε εκφωνήσει κατά την παρουσίαση της πρώτης εκδόσεως, τον Νοέμβριο 2012.


Η επίσημη παρουσίαση της νεότερης έκδοσης του βιβλίου, αποφασίστηκε να γίνει στην αεροπορική βάση της Λάρισας, στο αεροδρόμιο που ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια των Ακροβατικών Σμηνών 60 ενωρίτερα. Η ημερομηνία που επιλέγει είναι το ίδιο σημαντική, Παρασκευή 7 Νοέμβριου 2014 την παραμονή των Ταξιαρχών και της μεγάλης εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας.


Η παρουσίαση έγινε στο μεγάλο αμφιθέατρο της αεροπορικής βάσης, υπό την αιγίδα του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων “ΙΚΑΡΟΣ”. Ο πρόεδρος του συνδέσμου Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης παρουσίασε το βιβλίο. Μεγάλη αίσθηση έκανε η ομιλία του αρχηγού του δευτέρου ακροβατικού σμήνους Υποπτεράρχου (Ι) ε.α. Ηλία Τσαμουσόπουλου. Την εκδήλωση συντόνισε άψογα, για μια ακόμη φορά, ο υποπτέραρχος (Ι) ε.α. Παναγιώτης - Βαρδής Παπαδάκης.


Στην παρουσίαση του βιβλίου παρέστησαν τα μέλη του ακροβατικού σμήνους, Δημήτριος Μπέλιας, Δημήτριος Παπαηλιού και Νικόλαος Πατήρης, καθώς και μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων Εμμανουήλ Παπαδημητρόπουλου και Κωνσταντίνου Κόκκα που ταξίδεψαν για το σκοπό αυτό από την Αθήνα.

Timestamp: 28 January 2019 - 20:17:25