Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ
ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ
Πρώτη έκδοση: 1987ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ιδιωτική έκδοση
Συγγραφέας: Στέφανος Τσολακίδης

17 x 24 εκ. 64 σελίδες


Το βιβλίο αποτελεί την δεύτερη έκδοση του πονήματος και ο συγγραφέας αναφέρει αντί προλόγου:


Στην εποχή μας οι επιστημονικές επιτεύξεις εξελίσσονται με τέτοιο ρυθμό που ένας επιστήμονας Τεχνικός είναι πολύ δύσκολο να είναι ενήμερος για ο,τιδήποτε νέο συμβαίνει στον τομέα του και οπωσδήποτε είναι αδύνατο να συγκρατεί αυτές τις γνώσεις χωρίς καμία προσπάθεια επανάληψης.

Έτσι για να θεωρηθεί επαγγελματίας θα πρέπει συνέχεια να έχει σε ετοιμότητα τις βασικές τουλάχιστον απαιτήσεις των γενικών τομέων του επαγγέλματός του.

Με τις σκέψεις αυτές σαν κίνητρο και ορισμένες πειραματικές εξετάσεις της Σχολής Ικάρων σαν βάση ξεκίνησε το γράψιμο αυτού του βιβλίου.

Πιστεύω να βοηθήσει στην ταξινόμηση και την συγκράτηση των βασικών γνώσεων πάνω στην Αεροδυναμική και την Μηχανική των Πτήσεων όλους τους επαγγελματίες που απασχολούνται αεροπορικά.


Στον πρόλογο της Δεύτερης έκδοσης γράφει ο συγγραφέας:


Αν κρίνουμε από την υποδοχή της 1ης Έκδοσης πιστεύουμε ότι ευοδώθηκε η προσπάθειά μας για την δημιουργία ενός βοηθήματος με στόχο την ταξινόμηση και την συγκράτηση των βασικών γνώσεων Αεροδυναμικής και Μηχανικής των Πτήσεων.

Έτσι η 2η Έκδοση συνέπεσε με την ανάγκη εκσυγχρονισμού (μεταγλώττιση, μονοτονικό) του βιβλίου ενώ με την ευκαιρία αυτή προστέθηκε το επιπλέον κεφάλαιο ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.


Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα της πρώτης έκδοσης του βιβλίου.

Timestamp: 06 February 2015 - 10:43:58