Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ
Πρώτη έκδοση: 2003ISBN: 978-960-08-0293-9
Εκδόσεις: Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ
Συγγραφέας: Γαμα Βητα

17 x 24 εκ. 368 σελίδες


Το βιβλίο έχει πλήρη τίτλο “Τα καλύτερα ανέκδοτα και αληθινές ιστορίες από την Πολεμική Αεροπορία”. Ο συγγραφέας προερχόμενος από τις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας και χωρίζει το βιβλίο του σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος παραθέτει τις μικρές εύθυμες ιστορίες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα ανάμεσα στις παρέες, αλλά και στους χώρους εργασίας. Αυτές τις μικρές ιστορίες που όλοι μας γνωρίζουμε σαν ανέκδοτα, ο συγγραφέας τις κατηγοριοποίησε και τις παραθέτει έτοιμες προς …χρήση.


Το δεύτερο μέρος του βιβλίου ξεκινά με ιδιαίτερο πρόλογο από τον συγγραφέα τον οποίο παραθέτουμε αυτούσιο.


“Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα, που συνέβησαν στον χώρο της Πολεμικής Αεροπορίας. Πολλές από αυτές της έζησα ο ίδιος, ενώ άλλες μου τις διηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες.

Τα ονόματα των πρωταγωνιστών – όπου αναφέρονται – δεν είναι όλα πραγματικά.

Οι ιστοριούλες αυτές θα μας φέρουν πίσω σε άλλες εποχές. Εποχές που είχαν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και το δικό τους χρώμα. Τότε που οι άνθρωποι ήσαν πιο κοντά ο ένας στον άλλο, και που εύκολα μπορούσε κανείς να εντοπίσει τους διάφορους “τύπους” που με τις πλάκες τους προκαλούσαν άφθονο γέλιο. Τότε που οι άνθρωποι ήσαν πιο αυθόρμητοι και πιο δροσεροί”


Ο συγγραφέας έχει παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της Αεροπορίας (ΕΑΑΑ).

Timestamp: 03 April 2015 - 12:39:28