Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ Γ΄ ΡΑΪΧ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ Γ΄ ΡΑΪΧ
Πρώτη έκδοση: 2004ISBN: 978-960-7882-11-3
Εκδόσεις: Επικοινωνίες Α.Ε.
Συγγραφέας: Γιώργος Ζ. Ηλιόπουλος

16 x 24 εκ. 230 σελίδες


Ο τίτλος του βιβλίου, καθώς και ο υπότιτλος "Η μάχη για τη λαφυραγώγηση της Γερμανικής Τεχνολογίας" οδηγούν στην κεντρική ιδέα της έκδοσης.


Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Ο όρος μυστικά όπλα, αυτόματα παραπέμπει στις εφιαλτικές εικόνες της ιπτάμενης βόμβας V-1 ή του βαλλιστικού πυραύλου V-2 που έπληξαν το 1944 το Λονδίνο. Τι συνέβη όμως με το V-3, την περίεργη "αντλία υψηλής πίεσης"; Ποιο ήταν τελικά το όπλο ακριβείας V-4; Τι ήταν η EMW και το "σύνθετο όπλο" V-5/V-6; Τι κρυβόταν πίσω από τους συνθηματικούς και μυστηριώδεις χαρακτηρισμούς "πύρινη σφαίρα" και "σφαιρικός κεραυνός";


Τι έγιναν τελικά όλες αυτές οι τεχνολογίες και ποιοι επωφελήθηκαν από τις γερμανικές έρευνες χρησιμοποιώντας σχέδια, μηχανήματα και επιστημονικό προσωπικό για την κατασκευή των όπλων υψηλής τεχνολογίας του ψυχρού πολέμου.


Πόσες από τις σημερινές τεχνολογίες του πολέμου οφείλουν την άμεση καταγωγή τους στα εργαστήρια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων του Γ΄Ράϊχ.


Ιπτάμενες πτέρυγες, αεροσκάφη στελθ, πυρηνική τεχνολογία, εξωτικοί κινητήρες και ηλεκτρομαγνητικά όπλα είναι μέρος μόνο των τεχνολογιών που έλκουν την καταγωγή τους στην γερμανική τεχνολογία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


Η λαφυραγωγία των σχεδίων και των τεχνολογιών μετά τον πόλεμο, οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη οπλικών συστημάτων που επηρεάζει τις εξελίξεις της "ισορροπίας του τρόμου" μέχρι και σήμερα.

Timestamp: 16 July 2015 - 23:53:32