Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Πρώτη έκδοση: 2003ISBN: 978-960-7882-18-0
Εκδόσεις: Επικοινωνίες Α.Ε.
Συγγραφέας: Κλεάνθης Κυριακίδης

17 x 24 εκ. 122 σελίδες


Το σημείωμα του συγγραφέα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, αναφέρει:


“Η σημασία του πολέμου του Κόλπου είναι τεράστια καθώς σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή και δημιούργησε ουσιαστικά το μεταψυχροπολεμικό πεδίο γεωστατικής ισχύος που κυριαρχείται πλέον αποκλειστικά από τις ΗΠΑ.


Το Βιβλίο αυτό εξετάζει νε κάθε λεπτομέρεια την επίδραση της αεροπορικής και τεχνολογικής ισχύος των ΗΠΑ στην επικράτηση στον Πόλεμο του Κόλπου.


Ο πόλεμος αυτός υπήρξε ο πρώτος στην Ιστορία που βασίσθηκε κατά κύριο λόγο στο αεροπορικό όπλο και ο πρώτος που κερδήθηκε απ΄αυτό. Υπ αυτή την έννοια η Αεροπορική ισχύς παίζει πλέον τον μεγαλύτερο ρόλο στην έκβαση μιας σύρραξης, ενώ ο ρόλος της αναμένεται να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο στην αυγή του 21ου αιώνα.


Οι τεχνολογίες που ενσωματώνονται στο αεροπορικό πεδίο μάχης οδηγούν σε ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της σημασίας του αεροπορικού όπλου και κατά συνέπεια όποιος καταφέρει να εξασφαλίσει αεροπορική κυριαρχία στο μέλλον, θα αποτελεί και τον απόλυτο κυρίαρχο των πολεμικών επιχειρήσεων.


Σε κάθε περίπτωση, ο Πόλεμος του Κόλπου θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη σύρραξη που κερδήθηκε ουσιαστικά από τον αέρα. Γι αυτό τον λόγο τα διδάγματα που κληροδότησε θα πρέπει νε μελετηθούν σε βάθος, καθώς σ αυτά εδράζεται η εξέλιξη και το μέλλον της αεροπορικής ισχύος.


Το βιβλίο αυτό αποτελεί την επιτομή των αεροπορικών επιχειρήσεων στον Πόλεμο του Κόλπου, που άνοιξε μια νέα σελίδα στον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου στη νέα εποχή.


Περιλαμβάνει όλα τα οπλικά συστήματα που έλαβαν μέρος, αριθμούς, πίνακες, τακτικές επιχειρήσεων και δόγμα. Όλα αυτά συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική εικόνα που ουσιαστικά άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το πεδίο της μάχης στον 21ο αιώνα.


Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην αεροπορική ισχύ. Όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί είναι καταδικασμένοι να χάσουν τους επόμενους πολέμους…”

Timestamp: 05 August 2016 - 07:28:41