Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ Γ΄ ΡΑΪΧ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ Γ΄ ΡΑΪΧ
Πρώτη έκδοση: 2006ISBN: 978-960-306-565-Χ
Εκδόσεις: Anubis
Συγγραφέας: Γεώργιος Σ. Ψαρουλάκης

20 x 28 εκ. 98 σελίδες


Ιστορική μονογραφία, που περιγράφει τις προσπάθειες των Γερμανών επιστημόνων, πάνω σε μυστικά προγράμματα. Φυσικά δίνεται έμφαση στους πυραύλους V-1 και V-2. Πάνω σ αυτές τις έρευνες και στο επιστημονικό προσωπικό βασίστηκε το μεταπολεμικό διαστημικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης.


Στο σημείωμα του οπισθοφύλλου διαβάζουμε:


Καθώς οι γερμανικές τεθωρακισμένες στρατιές έδιναν έναν τιτάνιο αγώνα σε όλα τα μέτωπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας άλλος, μυστικός πόλεμος διεξαγόταν στα μετόπισθεν. Οι στρατιώτες αυτού του πολέμου δεν ήταν μπαρουτοκαπνισμένοι βετεράνοι με βρόμικες στολές, αλλά λευκοντυμένοι επιστήμονες και τα όπλα τους δεν ήταν Panzer και πολυβόλα αλλά η γραφίδα και το μοιρογνωμόνιο.

Οι άνδρες αυτοί ήταν η τελευταία ελπίδα του Αδόλφου Χίτλερ και των εθνικοσοσιαλιστών για να κερδίσουν έναν άνισο αγώνα, αφού η δουλειά τους ήταν η έρευνα και η ανάπτυξη των υπερόπλων του Γ΄ Ράιχ.  Ορισμένα από αυτά τα μυστικά όπλα εμφανίστηκαν στα πεδία των μαχών: οι τρομεροί πύραυλοι V-1 και V-2, τα αεριωθούμενα μαχητικά, οι πύραυλοι εδάφους-αέρος και πολλά ακόμη. Αλλά πολύ περισσότερα ήταν εκείνα που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιηθούν επιχειρησιακά.

Σε αυτή την μονογραφία επιχειρούμε να δώσουμε μια συνολική εικόνα των προγραμμάτων ανάπτυξης μυστικών όπλων του Γ΄ Ράιχ και μια αναλυτική παρουσίαση των περίφημων πυραύλων V-1 και V-2.  


Το βιβλίο συνοδεύεται από DVD με τίτλο "V-2 ο Πύραυλος που θα κέρδιζε τον πόλεμο"
Άλλα βιβλία με παρόμοιο θέμα:

Τα Μυστικά Όπλα Του Γ΄ Ράιχ 2004

Μυστικά Προγράμματα της Λουτβάφφε  2004

Η Απόρρητη Τεχνολογία Του Χίτλερ 2005

Η Απόρρητη Τεχνολογία της Wehrmacht 2006

Timestamp: 06 October 2016 - 22:19:14