Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

..4 ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ
..4 ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ
Πρώτη έκδοση: 1971ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ιδιωτική έκδοση
Συγγραφέας: Γιάννης Μιχόπουλος

15 x 21 εκ. 160 σελίδες


Πρόκειται για την Β’ εμπλουτισμένη έκδοση του βιβλίου. Στην έκδοση αυτή και μόνο, διαβάζουμε στο εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα:


…4 ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ

Είναι το τέλος ενός Συμμαχικού ανακοινωθέντος, μετά από μια αποστολή Ελληνικών αεροπλάνων, απ’ το αεροδρόμιο του Ελ-Αλαμέιν. Σαν κι’ αυτό το ανακοινωθέν πολλά, μα πάρα πολλά άλλα δόθηκαν στη ζωή της ξενιτιάς, από τις ατσάλινες Ελληνικές φτερούγες. Πολλές δεκάδες απ’ τους αεροπόρους μας στις λίγες τούτες τυπικές γραμμές επισφράγισαν, τόσο υπέροχα τότε στην Αλβανία και τόσο συνειδητά έπειτα στην ξενιτιά, τον τίτλο του όπλου των λαμπρών ιδανικών και των συνεχών θεσμών.  

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της Αεροπορίας μας, που το στολίζει τιμητικά ο «κότινος» της αμάραντης δάφνης, γράφτηκαν άγνωστες ιστορίες απ’ τη δράση, ους καημούς και τη νοσταλγία αυτών των δικών μας παιδιών. Στο πρώτο μέρος τούτης της εκδόσεως, μέσα στα «σκίτσα απ’ τη ζωή και τη δράση των αεροπόρων μας», προσπάθησα να δώσω και τα πιο δυνατά σημεία απ’ την ανατομία της άγνωστης αεροπορικής ψυχοσυνθέσεως, όπως τα νιώθω σαν παλιός σύντροφος του αεροπλάνου στον πόλεμο. Κάθε «σκίτσο» αντιπροσωπεύει και μια ζωντανή πλευρά και όλα μαζί φορμάρουν, λίγο σύντομα, την ιστορία της ξενιτεμένης μας αεροπορίας.

Με την ακράτητη ανησυχία της υποδοχής της, δίνω τούτη την έκδοση στην αγκαλιά του άγνωστου αναγνώστη, βέβαιος για το θερμό αγκάλιασμα της γνωριμίας του αεροπόρου μας, στο τετράχρονο διάστημα που τον στερήθηκε.

Ο συγγραφέας

Γιάννης Μιχόπουλος


Στην επόμενη σελίδα διαβάζουμε:


Το βιβλίο του Σμηναγού Γιάννη Μιχόπουλου 

"…4 ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ"

αποτελεί την Ιεράν Διαθήκην εις το καθ’ όλον έργον της

Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας


Κωνστ. Μαργαρίτης (1945)

Νυν Πτέραρχος ε.α.

Τέως Αρχηγός Επιτελείου Αεροπορίας


Η έκδοση αυτή επίσης, παρέχει κάποιες πηροφορίες για τον συγγραφέα, που τυγχάνει πολεμικός ανταποκριτής και Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.Timestamp: 11 February 2017 - 15:46:59