Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

THE END OF THE FILM
THE END OF THE FILM
Πρώτη έκδοση: 2017ISBN: 978-618-81376-8-4
Εκδόσεις: Eagle Aviation
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

29 x 21 εκ. 116 σελίδες


Πρόκειται για ένα φωτογραφικό λεύκωμα σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά. Ο τίτλος του παραπέμπει στο τέλος του φωτογραφικού σελουλόιντ, για χρήση από τα αναγνωριστικά-φωτογραφικά αεροπλάνα. Το λεύκωμα παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις 5 Μαΐου 2017, την ημέρα που η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της 348 ΜΤΑ (Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης) καθώς και την απόσυρση των Αεροσκαφών RF-4 Phantom II από την ενεργό δράση.


Η έκδοση είναι μια αναδρομή στα 64 χρόνια λειτουργίας της 348 ΜΤΑ. Στις σελίδες παρέχονται πληροφορίες για τα αεροπλάνα που κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκαν από τη Μοίρα, οι διατελέσαντες Διοικητές, τα ονόματα των πεσόντων αεροπόρων, καθώς και άλλα πολύτιμα ιστορικά στοιχεία για τον μελλοντικό ερευνητή.


Η τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 ΜΤΑ και της απόσυρσης των RF-4 Phantom II έλαβε χώρα, το πρωί της Παρασκευής 5 Μαΐου 2017 στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης στην Λάρισα και ήταν ανοικτή για το κοινό.


Στην τελετή παρευρέθη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς  Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής της 110 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης.


Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Πολιτικής ηγεσίας, επίτιμοι Αρχηγοί του ΓΕΕΘΑ του ΓΕΑ και του ΑΤΑ, Αεροπορικοί ακόλουθοι ξένων χωρών καθώς και πλήθος κόσμου.


Την ημερήσια διαταγή διάβασε ο τελευταίος Διοικητής της 348 ΜΤΑ Αντισμήναρχος (Ι) Δημήτριος Παπαδημητρίου.


Κατά την διάρκεια της τελετής προσγειώθηκε το τελευταίο RF-4 Phantom II (s/n 7499) βαμμένο καταλλήλως, ειδικά για την περίσταση.


Έντονο ήταν το ενδιαφέρον πολλών επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών φωτογράφων από όλο τον κόσμο που ταξίδεψαν στην Λάρισα, προκειμένου να παρευρεθούν και να φωτογραφίσουν το γεγονός.

Timestamp: 06 May 2017 - 15:52:55