Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ
ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ
Πρώτη έκδοση: 1972ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ιδιωτική έκδοση
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Λαγκαδάς

14 x 21 εκ. 96 σελίδες


Πρόκειται για την αρχική έκδοση του βιβλίου η οποία υστερεί των επομένων εμπλουτισμένων εκδόσεων.


Ο συγγραφέας μεταξύ άλλων αναφέρει στον πρόλογό του:

…Το παρόν πόνημα δεν φιλοδοξεί να θεωρηθεί ως επιστημονική μελέτη, αλλά απλώς σαν ενημερωτική προσπάθεια, ένα βοήθημα δια τους φιλαναγνώστας εκείνους που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα θαύματα του ουρανού.

Δι’ αυτό και κατεβλήθη φροντίς με εκλαϊκευμένο τρόπο δίχως, κατά το δυνατόν χρήση αστρονομικών  αριθμών, που δύσκολα αφομοιώνονται, να δώσωμε μιαν απλοποιημένη εικόνα των  άστρων και γαλαξιών που κοσμούν το διάστημα, καθώς και των συνθηκών που επικρατούν εις αυτά.

Αθήνα Ιούνιος 1972


Το βιβλίο διαιρείται σε τρία μέρη

Ι.    Ο Ήλιος και οι Πλανήται του

ΙΙ.    Ο Κόσμος των Απλανών Αστέρων

ΙΙΙ.    Ο Άνθρωπος και το Διάστημα


Το 1975 ο συγγραφέας προβαίνει στην Τρίτη έκδοση του βιβλίου και γράφει:

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, κατά τα τελευταία χρόνια δια κάθε διαστημικό θέμα, οι σημαντικές πρόσφατες ανακαλύψεις των αστροπλοίων που ερευνούν τον Πλανητικό μας Χώρον και η εξάντλησις των δύο πρώτων εκδόσεων του παρόντος μας έκαμαν να προχωρήσουμε και εις την τρίτην έκδοσίν του.

Αλλά ακόμη και δι’ ένα πρόσθετο λόγον: Επειδή τα πρόσφατα διαστημικά επιτεύγματα είναι τόσο συνεχή και σημαντικά ώστε ένα σχετικό βιβλίο, από της συγγραφής του μέχρι της εκδόσεώς του να θεωρείται …απηρχαιωμένο !Η Τρίτη έκδοση του βιβλίου εκτός από την νέα σχεδίαση του εξωφύλλου έχει 136 σελίδες αντί των 96 της πρώτης έκδοσης. Επίσης πολλές πρόσθετες φωτογραφίες από το διαστημόπλοια “Μαρινερ 10” και “Πρωτοπόρος 10” ευγενική προσφορά την ΝΑΣΑ.

Timestamp: 27 June 2021 - 07:50:26