Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΤΑΛΑΓΚ ΛΟΥΦΤ ΑΪΝΣ
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΤΑΛΑΓΚ ΛΟΥΦΤ ΑΪΝΣ
Πρώτη έκδοση: 1984ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ιδιωτική έκδοση
Συγγραφέας: Νικόλαος Ε. Κοσκινάς

14 x 20 εκ. 310 σελίδες  


Η έκδοση αποτελεί την προσπάθεια του συγγραφέα να παραθέσει τα γεγονότα που έζησε σαν αιχμάλωτος πολέμου στο στρατόπεδο αιχμαλώτων “Ένα” στο Barth της Γερμανίας, 200 χλμ βορείως του Βερολίνου και μόλις 8 χλμ από τις ακτές της Βαλτικής.


Ο Νικόλαος Κοσκινάς απελευθερώθηκε με το τέλος του πολέμου το 1945, αλλά όπως ο ίδιος περιγράφει, περίμενε κοντά 40 χρόνια μέχρι να αποφασίσει ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή να γράψει τις λεπτομέρειες της περιπέτειάς του.


Στις 23 Οκτωβρίου 1943, ο Υποσμηναγός τότε,  Νικόλαος Κοσκινάς ήταν ο κυβερνήτης ενός Martin A-30 Baltimore, που εκτελούσε αποστολή στο νότιο Αιγαίο, βορείως της Κρήτης. Εκτός από τον ίδιο το υπόλοιπο πλήρωμα αποτελείτο από τον Παναγιώτη Πολυμενάκο συγκυβερνήτη, τον Πάνο Τσιρίκογλου ναυτίλο και τον Νεοζηλανδό Μάικ Μπανκς. Το αεροπλάνο έπεσε σε πυκνά αντιαεροπορικά πυρά, με αποτέλεσμα την αναγκαστική προσθαλάσσωση του Baltimore ανοιχτά της νήσου Γάβδου. Από την προσθαλάσσωση σωθηκαν μόνον ο Νικόλαος Κοσκινάς και ο ναυτίλος Πάνος Τσιρίκογλου, βαριά τραυματισμένος.


Ο συγγρφέας έχει αφιερώσει το βιβλίο του, στα μέλη του πληρώματος, Παναγιώτη Πολυμενάκο και Μάικ Μπανκς, που έχασαν τη ζωή τους κατά την προσθαλάσσωση.

Ο Νικόλαος Ε. Κοσκινάς, αποστρατεύτηκε ως Αντιπτέραρχος τον Δεκέμβριο του 1968 από την θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας.

Timestamp: 18 December 2019 - 13:55:41