Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΑ
ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΑ
Πρώτη έκδοση: 1989ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ιδιωτική έκδοση
Συγγραφέας: Σταύρος Αβράμογλου

17 x 24 εκ. 160 σελίδες


Τα αιωρόπτερα έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα στα μέσα τις δεκαετίας του ΄70. Η ενημέρωση για τους λάτρεις του νέου σπορ ερχόταν από το εξωτερικό με περιοδικά όπως το Ground Skimmer στην αρχή, ή το Hang Gliding  όπως μετονομάστηκε το ίδιο περιοδικό αργότερα. Ήταν το επίσημο περιοδικό της Ομοσπονδίας Αιωροπτεριστών των Ηνωμένων Πολιτειών (USHGA) η οποία εκείνη την εποχή αριθμούσε ήδη περί τα 10.000 μέλη.


Αυτά τα πολύ ειδικά περιοδικά μπορούσε να τα βρει κάποιος μόνο στα καταστήματα ξένου τύπου της πλατείας Ομονοίας και αυτό όχι κάθε μήνα.


Οι φίλοι τις ελεύθερης πτήσης άρχισαν να αυξάνονται ευχάριστα στη χώρα μας και τα κάθε είδους έντυπα εξακολουθούσαν να είναι στην αγγλική γλώσσα. Μέσα σε λίγα χρόνια άρχισαν να υπάρχουν πολλές σχόλες και φυσικά εκπαιδευτές. Ένας εξ αυτών ο Σταύρος Αβράμογλου εκπαιδευτής αιωροπτερισμού εκπονεί και εκδίδει το πρώτο βιβλίο-εγχειρίδιο αιωροπτερισμού στην Ελληνική γλώσσα.

Η έκδοση καλύπτει ιστορικά το άθλημα ενώ προχωρεί σε επί μέρους θέματα όπως Αεροδυναμική, Τεχνική πτήσης, Μετεωρολογία, Κανόνες εναερίου κυκλοφορίας, και άλλα πιο εξειδικευμένα θέματα.


Σίγουρα το βιβλίο αποτέλεσε βοήθημα για τους νεοφερμένους στο άθλημα τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια. Να μην ξεχνάμε ότι το διαδίκτυο εμφανίστηκε περίπου δέκα χρόνια αργότερα.

Timestamp: 02 May 2020 - 23:29:54