Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΠΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΤΑΡΙΚΑ
ΠΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΤΑΡΙΚΑ
Πρώτη έκδοση: 2007ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ελευθεροτυπία
Συγγραφέας: Συλλογική Συγγραφή

14 x 20 εκ. 194 σελίδες  


Μετά από ωριμότερη σκέψη αποφασίστηκε η έκδοση, να συμπεριληφθεί στην συλλογή των αεροπορικών βιβλίων.


Με υπότιτλο "Αφιέρωμα στους αέναους μετανάστες" η έκδοση ασχολείται με τα αποδημητικά πουλιά. Στις σελίδες της έκδοσης βρίσκουμε κάποια στοιχεία που είναι εντυπωσιακά. 

Οι πληθυσμοί που μεταναστεύουν κάθε χρόνο προς ανεύρεση καλλιτέρων συνθηκών διαβίωσης είναι πολλά εκατομμύρια ζευγάρια. Τα ύψη που πετούν εξαρτώνται από τους ευνοϊκούς ανέμους. Οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν κάποιες φορές φτάνουν τα 1.500 χιλιόμετρα. Οι ταχύτητες που πετούν είναι πάνω από 50 χιλιόμετρα την ώρα.


Η έκδοση παρουσιάζει πολλά είδη πουλιών με φωτογραφίες και στοιχεία για το κάθε είδος, παράθέτει τις διαδρομές που ακολουθούν στα ταξίδια τους και που μπορεί να απαντηθούν. Τις διεθνείς συμβάσεις που διέπουν την προστασία τους και πώς κάποιος μπορεί να τα  φωτογραφίσει, χωρίς να ενοχληθούν.


Αν υπάρχει κάποιος που ακόμη δεν πιστεύει ότι το βιβλίο αφορά αεροπορικό θέμα, ας αντικαταστήσει τα είδη των πουλιών με τους τύπους αεροπλάνων, τις διαδρομές που ακολουθούν με τα time table αεροπορικής εταιρίας, τους νομοθετημένους και προστατευμένους υδροβιότοπους με τα καλά φρουρούμενα αεροδρόμια και τέλος ας αντικαταστήσει τους λάτρεις της παρατήρησης πουλιών με τους spotters αεροπλάνων, απανταχού του πλανήτη.


Για την έκδοση συνεργάστηκαν:

Κείμενα Παναγιώτα Μαραγκού, Φίλιππος Κατσιγιάννης και Θεοδότα Νάτσιου.

Φωτογραφίες Φίλιππος Κατσιγιάννης και Γιάννης Ρουσόπουλος

Εικονογραφήσεις Γιώργος Σφήκας

Timestamp: 04 May 2020 - 14:13:59