Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ COCKPIT B
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ COCKPIT B
Πρώτη έκδοση: 2018ISBN: 978-618-813-76-91
Εκδόσεις:
Συγγραφέας: Ομαδική συγγραφή

21 x 29 εκ. 522 σελίδες  


Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 20218 και πρόκειται για την συνεχεία της πρώτης εκδοτικής προσπάθειας που έτυχε ευρείας αποδοχής από τον αεροπορικό κύκλο και ειδικά από τους απανταχού λάτρεις της αεροπορικής ιστορίας.


Ο δεύτερος τόμος αφορά στην ίδια εποχή 1940-1945, αλλά η έρευνα έχει διευρυνθεί και στους ελληνικής καταγωγής πιλότους της Καναδικής Αεροπορίας.


Η ομάδα συγγραφής αποτελείται από τους Δημήτριο Βασιλόπουλο, Κυριάκο Παλουλιάν και Γεώργιο Χαλκιαδόπουλο, που συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να μας δώσουν ένα ακόμη βιβλίο αναφοράς. Η ποιότητα της έρευνας αλλά και της παρουσίασης παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα του πρώτου τόμου.


Το εισαγωγικό σημείωμα υπογράφει ο Επισμηναγός ε.α. της USAF, Dinos Στυλιανόπουλος πρώην χειρίστης F-15 Eagle, και μετέπειτα κυβερνήτης Boeing 747 της Cathay Pacific.


Οι πιλότοι των οποίων, η επιχειρησιακή ζωή εξιστορείται στις σελίδες του βιβλίου είναι οι

Richard “Dick” Demetriadi

John Agorastos “Johnny Spitfire” Plagis

James “Vurgie” Vurgaropulos

Harry Zavakos

William Manos

Theodore “Dan” Lambros

George Kouris


Το βιβλίο κλείνει με πέντε πολύ ενδιαφέροντα παραρτήματα με επιπλέον πληροφορίες, που αφορούν στους παραπάνω πιλότους, με πίνακες καταρρίψεων, έγχρωμες πλάγιες όψεις των αεροσκαφών, και πίνακες ζωγραφικής.


Η έκδοση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Θεοδώρου Βασιλόπουλου Σ/χη εα & Μαρίας Χαλκιαδοπούλου, καθώς και στον αείμνηστο Μίνωα Κυριακού, μεγάλο φίλο της Αεροπορικής Ιδέας. Τρία άτομα που ενέπνευσαν και βοήθησαν αμέριστα τους συγγραφείς να προβούν στην έκδοση του πρώτου βιβλίου, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια και στον Δεύτερο τόμοΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ COCKPIT A (2014)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ COCKPIT Γ (2021)

Timestamp: 01 October 2021 - 15:44:24