Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΥ
50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΥ
Πρώτη έκδοση: 2003ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

18 x 28 εκ. 72 σελίδες


Με τον υπότιτλο “Μισός Αιώνας Προσφοράς στον Άνθρωπο και στην Πατρίδα”, η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης προχώρησε στην επετειακή έκδοση του λευκώματος.


Το σχετικό διάταγμα υπογράφεται στις 13 Ιουλίου 1953 “Περί συγκροτήσεως του 30ου Αεροπορικού Αρχηγείου Υλικού” με προορισμό την παροχή γενικής υποστήριξης εφοδιασμού, συντήρησης και μεταφορών σε όλες Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.


Στον πρόλογο του λευκώματος διαβάζουμε:


“Το λεύκωμα αυτό έγινε στα πλαίσια του εορτασμού για τα 50 χρόνια, από την ίδρυση του 30ου ΑΑΥ (13-7-1953) αρχική ονομασία ως τις μέρες μας όπου έχει το όνομα ΔΑΥ.

Η επέτειος αυτή είναι μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την ΔΑΥ αλλά και για όλη την Πολεμική Αεροπορία, αφού για πενήντα χρόνια η Διοίκηση με τις Μονάδες της, υπήρξε βασικός παράγων, παροχής υπηρεσιών και προσφοράς, με την εκτέλεση αποστολών αερομεταφορών, για την εξυπηρέτηση και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και την παροχή κοινωνικού έργου και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Χώρας μας, με την εκτέλεση αποστολών Έρευνας, Διάσωσης, Αεροεφαρμογών, Αεροπυρόσβεσης, και Αεροδιακομηδών….”


Την ημερήσια διαταγή για τα 50 χρόνια της ΔΑΥ υπογράφει στις 5 Σεπτεμβρίου 2003 ο Διοικητής της ΔΑΥ, Υποπτέραρχος (Ι) Στ. Φλάσκος


Η έκδοση περιέχει πλήθος φωτογραφιών από την 50χρονη ιστορία της ΔΑΥ.

Timestamp: 01 September 2023 - 10:03:55