Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ
Πρώτη έκδοση: 1951ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: ΕΜΥ - Υφυπουργείο Αεροπορίας
Συγγραφέας: Βασίλειος Α. Σακαλής
15 x 23 εκ. 272 σελίδες
Πρόκειται για την δεύτερη επικαιρποιημένη έκδοση του συγγραφέα Βασιλείου Α. Σακαλή (1908-1944).  
Ο συγγραφέας σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως χημικός στον κλάδο την οινοποιίας. Παράλληλα από το 1926 ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία και ως αθλητικός συντάκτης σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες της εποχής. Το 1937 προβλέποντας το μέλλον της Μετεωρολογίας σπούδασε μετεωρολόγος στην Μετεωρολογική Σχολή Αθηνών. Έγραψε πολλά άρθρα που αφόρεσαν στον καιρό, που δημοσιεύτηκαν στον αθηναϊκό τύπο. Οι εργασίες του "Τα Δάση και η επίδρασς αυτών επί του κλίματος"  και "Η Ανωτέρα ατμόσφαιρα από χημικής απόψεως" εκδόθηκαν αυτόνομα.
Το πόνημα "Το κλίμα της Πόλεως" ήταν καθ’ όλα έτοιμο από τον συγγραφέα αλλά δεν πρόλαβε να το εκδώσει.


Ο Βασίλειος Α. Σακαλής απεβίωσε στις 19 Δεκεμβρίου 1944, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία. Ο εξασθενημένος οργανισμός του και η έλλειψη επαρκούς ιατρικής περιθάλψεως, λόγο των συνταρακτικών γεγονότων της εποχής συνετέλεσαν στην απώλειά του.


Την παρούσα έκδοση επιμεληθήκαν οι αδελφοί του συγγραφέα Ιωάννης Α. Σακαλής Επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορία και ο Ανδρέας Α. Σακαλής Δημοσιογράφος. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Υφυπουργείου Αεροπορίας ανέλαβε την δαπάνη της έκδοσης.


Οι παραπάνω πληροφορίες αντλήθηκαν από τα προλεγόμενα των εκδοτών στις πρώτες σελίδες του βιβλίου (Δεκ. 1950)


Το βιβλίο είναι δωρεά του Κωνσταντίνου Π. Πικρού στο aerodata.gr

Timestamp: 31 December 2023 - 20:14:08