Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

AirPlane
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑAirPlane Πρώτη έκδοση: 1997
Εκδόσεις: DeAgostini Hellas
Εκδότης:

Το 1997 η εταιρία DeAgostini Hellas αρχίζει την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού AirPlane.

Η πρωτότυπη έκδοση στην Αγγλική γλώσσα έγινε το 1981 - 89 από την Aerospace Publishing Ltd. Η εκδοτική προσαρμογή στην Ελληνική γλώσσα ανήκει  στην Βιβλιοσυνεργατική.

Συνολικά εκδόθηκαν 84 τεύχη των 28 σελίδων έκαστο. Η αρίθμηση των σελίδων δεν είναι ανά τεύχος, αλλά συνολικά σε ολόκληρη την έκδοση που αποτελείται από 2352 σελίδες συνεχούς αρίθμησης. Οι αεροπορικές πληροφορίες αφορούν με χρωματικό κώδικα την “Πολιτική Αεροπορία” (κόκκινο) “Θρυλικά Αεροσκάφη” (πράσινο) “Πολεμικές Αεροπορικές Αποστολές” (Μπλε) και “Αεροσκάφη από το Α έως το Ω” (μαύρο). Στο τελευταίο τευχος παρέχεται ένα εξαιρετικά χρήσιμο ευρετήριο, της παραπάνω θεματολογίας, με αλφαβητική σειρά των θεμάτων.


Κάθε τεύχος συνοδευόταν από ένα μέρος των κομματιών ενός συναρμολογούμενο αεροσκάφος που ολοκληρωνόταν σε περίπου τέσσερα συνεχόμενα τεύχη. Ταυτόχρονα σε κάθε τέσσερα περίπου τεύχη υπήρχε ένθετη, αλλά ανεξάρτητη έκδοση “Οδηγού του καλού Μοντελιστή” με την συνεργασία της εταιρίας κατασκευής συναρμολογούμενων μοντέλων Revell.  Η ένθετη αυτή έκδοση ολοκληρώθηκε σε 12 τεύχη.Το εβδομαδιαίο περιοδικό AirPlane ολοκλήρωσε την έκδοσή του με το 84ο τεύχος στα τέλη του 1998.


Το σύνολο των τευχών του περιοδικού Airplane είναι ευγενική προσφορά του παλαιού αερομοντελιστή και φίλου του AeroData Ευάγγελου “Evan” Μιχαηλίδη.

PhotoID: 1804Hits: 2063ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Timestamp: 27 January 2014 - 09:35:02