Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΗ Πρώτη έκδοση: 1977
Εκδόσεις: Σταύρος Πανέλης
Εκδότης:

Τον Φεβρουάριο του 1977, κυκλοφορεί για πρώτη φορά το περιοδικό “Αστροναυτική” το πρώτο τεύχος έχει αύξοντα αριθμό 6. Στο “Γράμμα από την Σύνταξη” στην δεύτερη σελίδα του περιοδικού διαβάζουμε:


“ Με το τεύχος που κρατάτε αυτή τη στιγμή, αγαπητοί αναγνώστες, εγκαινιάζουμε την νέα φάση της εκδόσεως του περιοδικού μας. Οπλισμένοι με την, έστω και μικρή, πείρα των 5 προηγουμένων μηνών και με την δική σας αγάπη και συμπαράσταση, αισιοδοξούμε ότι το περιοδικό της Εταιρίας, θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά και θα ανταποκρίνεται συνεχώς και περισσότερο στις προσδοκίες και τις εύλογες απαιτήσεις σας.


Στο διάστημα που μεσολάβησε από την έκδοση του πρώτου τεύχους μέχρι σήμερα, προσπαθήσαμε, όσο ήταν δυνατό, να ανταποκριθούμε στην  εμπιστοσύνη και την εκτίμηση με την οποία περιβάλατε το περιοδικό μας, προσφέροντάς σας κάθε μήνα, και ένα καλύτερο τεύχος. Δεν ισχυριζόμαστε, βέβαια, ότι πετύχαμε όλα όσα προγραμματίσαμε, ή όλα όσα εσείς θα περιμένατε  από το περιοδικό μας. Ούτε έχουμε την αυταπάτη ότι θα μπορέσουμε να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα αμέσως. Η συναίσθηση όμως  των σημερινών ατελειών και επομένως και η γνώση του τι πρέπει να επιδιώξουμε στο μέλλον, νομίζουμε ότι αποτελούν την καλύτερη βάση στην οποία θα στηριχθούμε για να υλοποιήσουμε τους σκοπούς μας.


Όπως προαναγγείλαμε και από το περασμένο τεύχος, το περιοδικό εισέρχεται στην νέα και κύρια φάση του, με νέο τίτλο, σύμφωνα και με τις προτάσεις πολλών αναγνωστών. Ο παλιός τίτλος  “ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ” παραχωρεί την θέση του στον απλούστερο και περιεκτικότερο τίτλο “ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΗ” χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο χαρακτήρας και οι σκοποί του περιοδικού. Η “ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΗ”, θα αποτελεί την μοναδική έκδοση, στον Ελληνικό χώρο, που θα ενημερώνει υπεύθυνα και με έγκυρα στοιχεία τους αναγνώστες της,  σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές της θαυμαστής επιστήμης και τεχνολογίας του Διαστήματος, ενώ συγχρόνως, θα παρέχει ειδικές γνώσεις σε όσους από τους αναγνώστες ενδιαφέρονται για μια βαθύτερη μελέτη των θεμάτων αυτών, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στα ερευνητικά προγράμματα της Ελληνικής Πυραυλικής Εταιρίας.”


Το περιοδικό με τον καινούργιο του τίτλο εξέδωσε πέντε τεύχη και το τελευταίο τεύχος της έκδοσης φαίνεται να είναι το 10ο που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1977.

PhotoID: 1866Hits: 1474ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Timestamp: 31 March 2014 - 10:55:31