Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΑΕΡΟΤΑΞΙ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΑΕΡΟΤΑΞΙ Πρώτη έκδοση: 1971
Εκδόσεις: Ολυμπιακή Αεροπορία Δ.Ε.Α.
Εκδότης: Δημήτρης Τσαϊλάς

Το 1971 η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ ακόμη δεν υπήρχε, είχε όμως δημιουργηθεί η Διεύθυνση Ελαφρών Αεροσκαφών (ΔΕΑ). Η καινούργια έκφραση και έννοια ήταν τα Αεροταξί. Αυτός ήταν και ο τίτλος του περιοδικού που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1971. Στην πραγματικότητα ήταν ένα ολιγοσέλιδο διαφημιστικό φυλλάδιο, που είχε σαν στόχο να ενημερώσει του λίγους Αθηναίους που θα είχαν την αντοχή να ναυλώσουν ένα αεροπλάνο ή ένα ελικόπτερο.


Την επιμέλεια του εντύπου ανέλαβε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Δημήτρης Τσαϊλάς.


Ο Δημήτρης Τσαϊλάς, ήταν ο υπεύθυνος τύπου της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και είχε την ευθύνη  για το τι θα γραφτεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Την δεκαετία του ΄60 το κοινό δεν ήταν ούτε ενημερωμένο ούτε εξοικειωμένο με τις πτήσεις. Ο ίδιος ήταν πολύ καλός δημοσιογράφος της εποχής και επιπλέον είχε μια άνεση στα αεροπορικά θέματα, μια και εκτός των άλλων, ήταν πιλότος και μάλιστα κατείχε το Νο 1 Ελληνικό πτυχίο Ιδιωτικών Ανεμοπτέρων.


Το πρώτο τεύχος εκπλήρωσε την αποστολή του όμως δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε συνέχεια της έκδοσης ή αυτό ήταν και το πρώτο και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΑεροΤαξί.

PhotoID: 1909Hits: 1418ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Timestamp: 24 May 2014 - 21:10:53