Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΠΤΗΣΗ International
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΠΤΗΣΗ International Πρώτη έκδοση: 1991
Εκδόσεις:
Εκδότης: Κ. Δρακόπουλος

Το καλοκαίρι του 1991 στα περίπτερα κυκλοφορεί το τεύχος Νο 82 του  περιοδικού “ΠΤΗΣΗ & διάστημα” του Κώστα Καβαθά. Την  ίδια στιγμή κυκλοφορεί το Νο 148 τεύχος του υπηρεσιακού περιοδικού “Η ΠΤΗΣΗ” της Πολεμικής αεροπορίας, καθώς και το τεύχος Νο 3ο τεύχος του επίσης υπηρεσιακού περιοδικού “Άλλη Πτήση” του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ).


Σ αυτό το περιβάλλον τον  Ιούλιο 1991 κάνει την εμφάνισή του το πρώτο τεύχος ενός αεροπορικού περιοδικού με τίτλο “ΠΤΗΣΗ” και υπότιτλο International ενώ διακρίνεται και η διακριτική επισήμανση Historic Airplanes,


Η έκδοση έχει έδρα την Αθήνα και το τεύχος έχει διαστάσεις 21x28 εκ. και 96 δίχρωμες σελίδες. Στην ταυτότητα του περιοδικού αναφέρεται σαν Εκδότης- Διευθυντής αλλά και υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο ο Κ. Δρακόπουλος, χωρίς να υπάρχουν άλλα ονόματα συντελεστών, ή των συνεργατών του περιοδικού. Τέλος δεν στάθηκε δύνατον να βρεθεί το σημείωμα του εκδότη το γνωστό editorial που θα πληροφορούσε το κοινό για τους σκοπούς της έκδοσης, το κοινό στο οποίο απευθύνεται, και τέλος για το κάθε πότε θα κυκλοφορεί.


Κυκλοφόρησαν δύο τεύχη του περιοδικού, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για την συνέχεια της έκδοσης.

PhotoID: 2106Hits: 1344ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Timestamp: 03 October 2021 - 22:55:56