Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

COCKPIT
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑCOCKPIT Πρώτη έκδοση: 1997
Εκδόσεις: Επικοινωνίες ΕΠΕ
Εκδότης: Γιώργος Χριστογιαννάκης

Το “COCKPIT” κάνει την εμφάνισή του σαν αεροπορικό ένθετο 32 σελίδων, εντός του αμυντικού περιοδικού “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ” τον Απρίλιο του 1997.


Έξι μήνες αργότερα τον Οκτώβριο του ιδίου έτους κρίνεται ότι μπορεί να κυκλοφορήσει σαν αυτόνομη έκδοση πράγμα που συμβαίνει τον Οκτώβριο του 1997. Με το άκρως αεροπορικό λογότυπο "COCKPIT" και υπότιτλο “Περιοδικό αεροπορικής δράσης” κέρδισε μέσα σε λίγα τεύχη το περιορισμένο αλλά φανατικό αεροπορικό κοινό.    


Στο επιτελείο της έκδοσης βρίσκουμε στη θέση του Εκδότη και Διευθυντή τον Γιώργο Χριστογιαννάκη, στη θέση του Συμβούλου Έκδοσης τον Θανάση Στάμου, ενώ την θέση του Αρχισυντάκτη αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στεργίου.Η ύλη του περιοδικού είναι από την αρχή προσεγμένη και τα θέματα μοιράζονται τόσο στην Πολεμική όσο και στην Πολιτική Αεροπορία, ενώ δεν λείπουν οι ιστορικές σελίδες.


Κατά καιρούς με το περιοδικό συνεργάστηκαν έγκριτοι επαγγελματίες του αεροπορικού χώρου όλων των ειδικοτήτων ανάμεσά τους αναγνωρίζουμε, τους Κώστα Γαβριλάκη, Κυριάκο Παλουλιάν, Γεράσιμο Βέβη, Ηλία Κεφαλά, Αλέξη Καρατζά, Δημήτρη Μανακανάτα, Ηλία Νταλούμη και πολλούς άλλους.Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει αρχικά σε μεγάλο μέγεθος (23x30 εκ.) και θα βρίσκεται στα περίπτερα όλης της Ελλάδος κάθε δύο μήνες. Τον Φεβρουάριο του 2000 με εδραιωμένη την κυκλοφορία του, αποφασίζεται να εκδίδεται κάθε μήνα. Το μεγάλο σχήμα θα παραμείνει μέχρι τον Μάιο του 2001 (τεύχος 29), ενώ όλα τα επόμενα τεύχη θα κυκλοφορήσουν  στο πιο συνηθισμένο και για πολλούς πιο βολικό σχήμα 21x28 εκ.Η απρόσκοπτη και κανονική λειτουργία του περιοδικού θα συνεχιστεί με το ίδιο εκδοτικό επιτελείο μέχρι τον Νοέμβριο του 2003. Το επόμενο τεύχος Νο 57 θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2004, με ανανεωμένο λογότυπο και αφορά στους μήνες Απρίλιο και Μάιο, δείγμα ότι επανέρχεται στην διμηνιαία κυκλοφορία του ενώ το επόμενο τεύχος Νο 58 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2004.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Cockpit είναι πλέον εμφανή και δυστυχώς το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει μετά από πολλούς μήνες.Τρία χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 2007 ένα ολιγοσέλιδο πιλοτικό τεύχος με συμβολικό νούμερο 0, θα δει την δημοσιότητα μέσω του περιοδικού “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ” σηματοδοτώντας έτσι την επανακυκλοφορία του "COCKPIT", εκδότης – διευθυντής υπογράφει ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης.  Το πρώτο κανονικό τεύχος Νο 59 θα βγει στα περίπτερα τον Ιούνιο του 2007 ακoλουθώντας την αρίθμηση της προηγουμένης εκδοτικής περιόδου και θα εκδίδεται κάθε μήνα.  Το εκδοτικό επιτελείο είναι καινούργιο ενώ έχει αλλάξει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Εκδότης είναι πλέον ο Γιώργος Φραγκούλης ενώ Διευθυντής είναι ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης που υπογράφει και το σημείωμα προς τους αναγνώστες.  Τον Αύγουστο στην θέση του Διευθυντού αναλαμβάνει ο Παντελής Καρύκας, ενώ τον Οκτώβριο με το τεύχος 63, η εκδοτική ομάδα θα ενισχύθεί με τον Δημήτρη Μανακανάτα, να αναλαμβάνει Διευθυντής Σύνταξης.


Τον Ιούλιο του 2008 το τεύχος 71 θα κυκλοφορήσει ως μέρος του τεύχους 166 του περιοδικού “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ” των εκδόσεων DefenceNet Media ΕΠΕ, που αναλαμβάνει και την έκδοση του "COCKPIT" από τον επόμενο μήνα. Η κυκλοφορία του περιοδικού θα συνεχιστεί ως αυτόνομο περιοδικό από το επόμενο τεύχος,  με το ίδιο εκδοτικό επιτελείο μέχρι το τέλος του 2008.


Στις αρχές του 2009 από το τεύχος 78, Διευθυντής Σύνταξης αναλαμβάνει ο Αλέξιος Μαντζώρος, ενώ Αρχισυντάκτης ο Γεώργιος Κ. Φίλης.


Τον Νοέμβριο του 2009 ο πρώτος Εκδότης και Διευθυντής του "COCKPIT" Γιώργος Χριστογιαννάκης μετά από άνισο αγώνα,  χάνει τελικά τη μάχη και φεύγει από κοντά μας. Ήταν μόνο 47 ετών.


Στο διαδίκτυο βρήκαμε την παρακάτω ανάρτηση, την όποια και παραθέτουμε.“Καλή πτήση, Γιώργο…”  

Μετά από πολύμηνη μάχη για την υγεία του, ο εκδότης των περιοδικών “Ελληνική Άμυνα & Ασφάλεια”, “Καταδρομή”, “Ιστορικές Σελίδες” και “Ελληνικά Φτερά” Γιώργος Ν. Χριστογιαννάκης κατέληξε στις 5 Νοεμβρίου.


Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν την επομένη, με οδύνη η οικογένεια και οι συγγενείς του, εκατοντάδες φίλοι, συνεργάτες και συνάδελφοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας και επιχειρήσεων.


Η εταιρεία ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΕ ευχαριστεί θερμά και εκ μέρους της οικογένειας του εκλιπόντος, όλους όσοι εξέφρασαν συλλυπητήρια. Τα περιοδικά που ίδρυσε και διεύθυνε ο Γιώργος, θα εξακολουθήσουν να υπηρετούν το όραμά του για την πατρίδα και την αλήθεια.


πηγή www.national-pride.org

PhotoID: 2623Hits: 536ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Timestamp: 02 October 2021 - 17:47:20