Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η ιστορία της αερολέσχης Ιωαννίνων ξεκινάει κάπου στο 1974 όταν ο αείμνηστος απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας και πρώτος πρόεδρος της λέσχης Γεώργιος Φιλίππου μαζί με φίλους της ιδιωτικής αεροπορίας και του αερομοντελισμού ίδρυσαν σωματείο με την επωνυμία "ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΙΟΑΝΝΙΝΑ ΑΕRΟCLUB". 


Λίγο αργότερα λειτουργούν τα πρώτα γραφεία της Αερολέσχης που βρισκόταν στη γωνία Μιχαήλ Αγγέλου και Γρηγορίου Σακκά. Ο Γιώργος Φιλίππου παρέμεινε επί σειρά ετών πρόεδρος της Αερολέσχης και τοποθετεί τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της. 


Στη συνέχεια την προεδρία της Αερολέσχης και τις υπηρεσίες τους προσφέρουν με την σειρά τους οι Δημήτριος Τζομάκας, Θεόδωρος Τσούλης , Γεώργιος Παπαγεωργίου, Ιωάννης Δήμος.


Η δραστηριότητα της Αερολέσχης Ιωαννίνων αρχικά περιοριζόταν στο άθλημα του αερομοντελισμού. Η Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών οργανώνει Πανελλήνια Σχολή αερομοντελισμού και η Αερολέσχη Ιωαννίνων στέλνει το μέλος της Βασίλειο Ζαφείρη, προκειμένου να εκπαιδευτεί στην χρήση και στην πτήση τηλεκατευθυνόμενων αερομοντέλων. Ο Βασίλης Ζαφείρης με την σειρά του εκπαιδεύει τα υπόλοιπα μέλη της Αερολέσχης Ιωαννίνων, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο πυρήνα του αερομοντελισμού στα Ιωάννινα.


Η Αερολέσχη Ιωαννίνων διατηρεί επίσης τμήματα Ανεμοπορίας και Αεροπορίας. Μέλη της αερολέσχης Ιωαννίνων έχουν διακριθεί επανειλημμένως στους Πανελληνίους αγώνες ανεμοπορίας καθώς και σε Πανελλήνιους Αεροπορικούς Αγώνες.

Timestamp: 03 December 2021 - 12:30:31