Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Ιωάννης Σ. Λαΐνος

Ιωάννης Σ. Λαΐνος

Ο Δρ. Ιωάννης Λαΐνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Το 1967 απεφοίτησε από το Πρώτο Πρότυπο Λύκειο Αρρένων Αθηνών. Το ίδιο έτος εισήχθει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτηςε Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς. Το 1991 ανακυρήχθηκε διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης και Οικονομίας των επιχειρήσεων εναερίων μεταφορών.
Ειναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και συν-συνγγραφέας άλλων δύο στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης και Οικονομίας των εναερίων μεταφορών. Έχει μεγάλο αριθμό διεθνών δημοσιέυσεων με επιστημονική κρίση, σε θέματα που αφορούν στη Διοίκηση-Οικονομία των εναερίων μεταφορών και την αξιοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα. Δεκάδες σχετικών άρθρων του έχουν διμοσιευθείεπίσης στον ελληνικό πολιτικό και οικονομικό τύπο.
Το 1972 εισήχθει στην Ολυμπιακή Αεροπορία με εξετάσεις στις οποίες αρίστευσε. Κατά την διάρκεια της θητείας του στον Τομέα Οικονομικών Μελετών (1986-2001), του ανετέθη από την Διοίκηση της Ο.Α. η εκπόνηση, την οποία έφερε σε πέρας με επιτυχία, δεκάδων οικονομοτεχνικών μελετών, σχετικών με τον προσδιορισμό της υφιστάμενης οικονομικής πραγματικότητας της Ο.Α. τις αιτίες και τις προοπτικές της. Απεχώρησε από την Ο.Α. το 2001 εθελοντικά.
Ο Δρ Ιωάννης Λαΐνος από το 1993 μέχρι σήμερα διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θέματα σχετικά με την Οικονομία και την Διοίκηση των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Το βιογραφικό του συγγραφέα από το εσώφυλλο του βιβλίου (Αθήνα  2006)

Βιβλία του:
Μονόδρομος οι Ιδιοτικοποιήσεις; Φάκελος: Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. (1992)
Η αλήθεια πίσω από την κρίση στην Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. (2006)
Timestamp: 19 October 2016 - 18:51:18