Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ
ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ
Πρώτη έκδοση: 1979ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: "Στρατηγικές Eκδόσεις" - Ιωάννης Φλώρος
Συγγραφέας: Vern Haugland

16 x 23 εκ. 314 σελίδες

Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1979 στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο "The Eagle Squadrons - Yanks in the RAF 1940-1942" (ISBN 9780871650283) για την  ελληνική γλώσσα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ι. Φλώρος σε μετάφραση Δ. Δανόπουλου ενώ ανατυπώθηκε το 1982 με νέο εξώφυλλο.


Το μοναδικό βιβλίο ντοκουμέντο του Βερν Χώγκλαντ καταγράφει και αναλύει μια άγνωστη σελίδα στο κεφάλαιο των μεγάλων αεροπορικών αναμετρήσεων του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Μια εποποιία των αιθέρων γραμμένη από μερικούς «ολίγους» που «τόσο» πολλοί τόσα πολλά τους χρωστάνε.

Μια πραγματικά εμπεριστατωμένη εργασία για τους προπομπούς της μεγάλης προσπάθειας που σε χίλιες μέρες συνέτριψε το Γ΄ Ράιχ για το οποίο ο Χίτλερ κόμπαζε λέγοντας πως θα κράταγε χίλια χρόνια.

Αυθεντικά γεγονότα δράσης στη νήσο Βαλκυρία της Ολλανδίας, στην Οστάνδη του Βελγίου, στην Δουνκέρκη, το Χάζεμπρουκ, τη Λίλλη, το Σαίντ Ομέρ, το Καλαί, το ακρωτήριο Γκρι-Νε, τη Βουλώνη, το Λε-Τουκέ, το Μπερκ-συρ-Μερ, το Καγιέ, την Αμπεβίλ, το Λε Τρεπόρ, τη Διέππη, το Φεκάμ, το Χερβούργο, το Γκύνγκαμ, το Μορλαί, και τη Βρέστη Γαλλίας.

…έτσι μια άγνωστη ιστορική αλήθεια, γίνεται γνωστή…

από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Timestamp: 10 July 2014 - 19:34:15