Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΠΕΤΩΝΤΑΣ
ΠΕΤΩΝΤΑΣ
Πρώτη έκδοση: 1984ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ιδιωτική Έκδοση
Συγγραφέας: Χρήστος Φακίνος

14 x 21 εκ. 300 σελίδες


Άλλοτε τον βλέπουμε καθισμένο στα θρανία της Σχολής Αεροπορίας κι άλλοτε ψηλά, στους αιθέρες, να κάνει επικίνδυνα ακροβατικά με το αεροπλάνο. Πότε μας κόβει την ανάσα καθώς κινδυνεύει να κατατσακιστεί στο βουνό που έτσι ξαφνικά… “ξεπετάχτηκε” μπροστά του και πότε μας κάνει να γελάμε, καθώς τον ακούμε να φωνάζει στο συνάδελφό του που πάει να πάρει μέρος στην εναέρια βολή.

- Συνάδελφε, αν φας καμιά σφαίρα εκεί πάνω και δεν ξαναγυρίσεις να την κρατήσω εγώ τη βέσπα σου;


Νιώθουμε βαθειά την ανησυχία και ανασφάλεια που τον κυριεύει κάθε φορά που κάποιος συνάδελφός του, αεροπόρος, πέφτει θύμα του επαγγέλματος και συμμετέχουμε στην περηφάνια του όταν νιώθει κατακτητής και ιππότης των αιθέρων.


Χαμογελάμε όταν μεθυσμένος από τη δύναμη που του δίνει η τεράστια, ιπτάμενη μηχανή του, ορμά ακάθεκτος και κατατρομάζει με τις χαμηλές πτήσεις του τους αμέριμνους κολυμβητές, ή σκοπράει τα γιδοπρόβατα που βόσκουν ήσυχα στην πλαγιά του βουνού για να εισπράξει το όλο αγανάκτηση “άι στο διάολο” του τσοπάνη.


Αργότερα θα νιώσουμε έντονα την αγωνία του όταν θα τον δούμε “κυβερνήτη” πια στην Ολυμπιακή, να αγωνίζεται να ξεπεράσει καταστάσεις που απειλούν να παρασύρουν στην καταστροφή τον ίδιο, το πλήρωμα και όλο εκείνο τον κόσμο, εκεί πίσω, που του εμπιστεύθηκε την ζωή του.


Τόλμη, δειλία, μικρότητες και μεγαλείο, φόβος και ηρωισμός, όλα σε ένα βιβλίο που, αν και εξιστορεί πραγματικά γεγονότα, θα μπορούσε να συγκριθεί με τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα.


από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.
Το 2000 ο συγγραφέας κυκλοφορεί την δεύτερη εμπλουτισμένη έκδοση του βιβλίου “ΠΕΤΩΝΤΑΣ”Timestamp: 18 April 2017 - 21:09:59