Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΤΟ ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ
ΤΟ ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ
Πρώτη έκδοση: 1991ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις:
Συγγραφέας: Ανδρέας Δ. Φραγκοπανάγος

14 x 21 εκ. 50 σελίδες


Στον πρόλογο του βιβλίου διαβάζουμε:


Το ιστορικό αυτό δοκίμιο, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε συνέχειες στην διμηνιαία έκδοση, Φωνή Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, στον οποίον ο συγγραφέας διατέλεσε αντιπρόεδρος. Το έργο αυτό  αναφέρεται στην ιστορία και τη δράση των Ελληνικών Ακροβατικών Σμηνών που συγκροτήθηκαν κατά καιρούς στην Πολεμική μας αεροπορία, από 1954 μέχρι το 1967, καθώς επίσης και τους Έλληνες Αεροπόρους που πρωταγωνίστησαν και δόξασαν τα Ελληνικά φτερά, σ΄ όλα τα μήκη και πλάτη του δυτικού κόσμου.

Γραμμένο από τον Ανδρέα Φραγκοπανάγο, τον αεροπόρο που για δέκα σχεδόν ολόκληρα χρόνια ήταν αρχικά βασικό στέλεχος και στη συνέχεια αρχηγός όλων σχεδόν των ακροβατικών σμηνών της Πολεμικής μας αεροπορίας, το έργο παίρνει πολλές φορές τη μορφή αυτοβιογραφίας του συγγραφέα, χωρίς όμως αυτό να μειώνει στο ελάχιστο την ιστορική αξία του πονήματος. Το έργο αυτό αποτελεί μια ακόμα προσφορά του μεγάλου αυτού αεροπόρου στην ιδέα της Πολεμικής μας Αεροπορίας που τόσο πολύ αγάπησε και εκτίμησε, είναι δε βέβαιο ότι θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για τον ιστορικό που θα θελήσει να ασχοληθεί μ΄ αυτό το θέμα.


Για την έκδοση του ιστορικού δοκιμίου. Το ξεπέταγμα των αετών συνέβαλλε, τόσο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, όσο και πολλοί βετεράνοι Αξιωματικοί που είχαν διατελέσει κατά καιρούς μέλη των Ελληνικών Ακροβατικών Σμηνών.


Στον διαδικτυακό τόπο της Πολεμικής Αεροπορίας μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο.

Timestamp: 18 April 2017 - 22:05:40