Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΤΗΣΕΩΣ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΤΗΣΕΩΣ
Πρώτη έκδοση: 1957ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ιδιωτική Έκδοση
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κ. Καρδαράς

14 x 21 εκ. 250 σελίδες


Ο συγγραφέας του βιβλίου Κωνσταντίνος Κ. Καρδαράς, χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας  εκπαιδεύτηκε με την 9η σειρά της Σχολής Ικάρων του 1939 και αποστρατεύθηκε σαν Σμηναγός την 1 Μαρτίου 1950. Συνέχισε την καριέρα του στην Κρατική Υπηρεσία Πολιτική Αεροπορία που τότε ανήκει στο Υπουργείο Αεροπορίας και υπάγετε στον Αρχηγό ΓΕΑ.


Το 1957 τον βρίσκει τμηματάρχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που εν τω μεταξύ είχε μεταφερθεί από το 1952, στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.


Το περιεχόμενο του βιβλίου αφορά στις Γενικές Τεχνικές Γνώσεις επί αεροσκαφών ενώ δίνει έμφαση στην τεχνική πτήσεων πολύκινητηρίων αεροπλάνων. Ο συγγραφέας καλείτε να καλύψει τα παραπάνω θέματα στην Ελληνική γλώσσα, για τις ανάγκες των εξετάσεων της ΥΠΑ.


Η πτήση των αεροπλάνων, παρά τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει, διέπεται πάντα από τις ίδιες αρχές. Με αυτή την έννοια το βιβλίο δεν παρουσιάζει ιστορικό ενδιαφέρον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σήμερα, για την απόκτηση γενικών αεροπορικών γνώσεων. Εκείνο όμως που περουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι ο πρόλογος του συγγραφέα.


Γνωρίζουμε ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1957. Τα δρομολόγια με τα οποία ξεκίνησε η εταιρία να πετά, ήταν τα ήδη υπάρχοντα στις δυο Ελληνικές αεροπορικές εταιρίες που ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε δημιουργώντας έτσι την Ολυμπιακή. Τα αεροπλάνα ήταν τα ίδια DC-3, αλλά με καινούργιο βάψιμο στα χρώματα της ΟΑ. Οι πιλότοι οι ίδιοι προερχόμενοι από τις δύο προηγούμενες εταιρείες που μόλις είχαν σταματήσει να λειτουργούν.


Τα σχέδια του Ωνάση προέβλεπαν, μια χωρίς προηγούμενο ανάπτυξη αεροπορικής εταιρίας, στον ελληνικό χώρο και μάλιστα σε ρυθμούς που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί .


Τα προβλήματα για την νέα εταιρία ήταν πάρα πολλά. Έπρεπε να αγοραστούν νέα αεροπλάνο και να προσληφθούν πληρώματα, θαλάμου διακυβέρνησης και επιβατών. Ο διαθέσιμοι έλληνες αεροπόροι της εποχής προήρχοντο μόνο από τις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας που ως γνωστόν μετά την  αποστρατεία τους συνέχιζαν την αεροπορική τους καριέρα στην Ολυμπιακή.  Αυτό σήμαινε ότι μεγάλος αριθμός χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας θα έδινε εξετάσεις για την απόκτηση πολιτικών Αεροπορικών Πτυχίων. 


Ο συγγραφέας εξηγεί στον πρόλογό του, στην σελίδα 5 του βιβλίο:

“Η ιδέα της έκδοσης του παρόντος είναι πολύ πρόσφατος το μεσολαβήσαν δε χρονικό διάστημα, μικρόν σχετικώς, δεν επέτρεψε εις τον γράφοντα πλέον εμπεριστατωμένης επεξεργασίαν και συμπλήρωσιν του παρόντος, ως ούτως επεθύμει. Η τελική απόφαση ελήφθη εν τάχει, κατόπιν επιμόνων παρακλήσεων των υποψηφίων προς απόκτησιν Επαγγελματικού Πτυχίου Χειριστού Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι καλούνται όπως εξετασθώσιν επί θεμάτων και αντικειμένων το οποία ουδέποτε εδιδάχθησαν και δια τα οποία ουδέν σχετικόν βοήθημα ελληνιστί υπήρχεν”


Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο τον πρόλογο πατώντας το .pdf αρχείο.

Timestamp: 19 April 2017 - 01:12:14