Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
Πρώτη έκδοση: 2005ISBN: 978-960-8352-65-0
Εκδόσεις: Ελεύθερη Σκέψη
Συγγραφέας: Ian V. Hogg

17 x 24 εκ. 314 σελίδες


"Το μέγεθος των μυστικών προγραμμάτων όπλων του τρίτου Ράιχ αποκαλύπτεται σε αυτή την περιεκτική μελέτη, που γράφεται από έναν από τους μεγαλύτερους εμπειρογνώμονες στον πολεμικό εξοπλισμό. Ο Ian V. Hogg αποκαλύπτει τις προθέσεις που είχαν οι Γερμανοί για συγκεκριμένα πολεμικά προγράμματα.

Το βιβλίο εξετάζει τους διάφορους τομείς στους οποίους οι Γερμανοί συγκέντρωσαν την ανάπτυξη των όπλων τους, διερευνά την πολλαπλότητα των ιδεών, τις δυσκολίες και σε διάφορες περιπτώσεις, πώς αυτές οι ιδέες χρησιμοποιήθηκαν στην συνέχεια από τους νικητές του πολέμου.  Αν και ένα μεγάλο μέρος της Γερμανικής τεχνολογίας δεν ολοκληρώθηκε πριν από το τέλος του πολέμου, εντούτοις αποτέλεσε την βάση για την μεταπολεμική ανάπτυξη όπλων που έχει πραγματοποιηθεί από τότε.

Το σίγουρο είναι ότι αν ο πόλεμος δεν τελείωνε το 1945 αλλά κρατούσε έναν ακόμα χρόνο, τα αποτελέσματά του, λόγω της νέας Γερμανικής τεχνολογίας μπορεί να ήταν διαφορετικά. Αυτό το βιβλίο αναλύει τους μύθους που περιβάλλουν τα μυστικά όπλα του Χίτλερ, δίνει απαντήσεις, ενώ συμπεριλαμβάνει πλήθος σχεδίων και ανέκδοτων φωτογραφιών"

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.


Η πρωτότυπη έκδοση κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα  με τίτλο "German Secret Weapons of the Second World War" (Greenhill Books 1999).   


Η πολύ καλή μετάφραση στην ελληνική γλώσσα είναι του Παντελή Καρύκα.

Timestamp: 01 March 2015 - 22:32:05