Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Πρώτη έκδοση: 2015ISBN: 978-618-81073-1-1
Εκδόσεις: Μαριοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα
Συγγραφέας: Ευάγγελος Μαντής

17 x 24 εκ. 186 σελίδες


Για πρώτη φορά η ιστορία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καταγεγραμμένη από τον Ταξίαρχο εα. Ευάγγελο Μαντή.


Πρόκειται για τον Α΄ μέρος της ιστορίας της ΕΜΥ από το 1931 έως το 1950. Το βιβλίο γεμάτο από ονόματα, ημερομηνίες και ιστορικά γεγονότα, αποτελεί μία μοναδική πηγή πληροφοριών για τους μελετητές της αεροπορικής ιστορίας της χώρας μας.


Στην εισαγωγή του συγγραφέα διαβάζουμε:


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) του Ελληνικού κράτους έχει ως κεντρική της αποστολή τη μετεωρολογική υποστήριξη των τομέων της εθνικής οικονομίας, της εθνικής άμυνας και του κοινωνικού συνόλου. Παράλληλα καλύπτει ένα σκέλος της μετεωρολογικής έρευνας στον εθνικό μας χώρο, ενώ είναι και ο κύριος εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς μετεωρολογικούς οργανισμούς. Για την εκπλήρωση της αποστολής της συνεργάζεται με τους εμπλεκόμενους εθνικούς και διεθνείς φορείς, ενώ παράλληλα ασκεί και τις εκ του νόμου συντονιστικές της αρμοδιότητες.


Η πατρίδα μας έχει μια πολύτιμη πολιτισμική κληρονομιά στην επιστήμη της Μετεωρολογίας. Αυτή η κληρονομιά είναι και μια παρακαταθήκη υποχρεώσεων για την ΕΜΥ, ως Υπηρεσία του Ελληνικού κράτους, αλλά παρακαταθήκη υποχρεώσεων και για το προσωπικό της.


Στην προέκταση της εν αποστρατεία υποχρέωσής μου προς την ΕΜΥ, την οποία υπηρέτησα στην τεσσαρακονταετή υπηρεσιακή μου διαδρομή στα περισσότερα πεδία και επίπεδα των δραστηριοτήτων της, τοποθετείται και η παρούσα συμβολή μου. Ένα εγχείρημα συγγραφής της ιστορικής της διαδρομής. Το παρόν βιβλίο, που αποτελεί τον πρώτο τόμο της επιχειρούμενης εξιστόρησης, έχει ως κεντρικό κορμό την κάλυψη της περιόδου από το 1931, έτος ίδρυσης της νέας και ενιαίας Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΜΥ) του Ελληνικού κράτους, μέχρι το 1950, έτος ίδρυσης του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού οργανισμού “World Meteorological Organization, WMO”

Timestamp: 24 December 2015 - 11:07:54