Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

JAGDFLIEGER ΠΙΛΟΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ LUFTWAFFE 1939-1945
JAGDFLIEGER ΠΙΛΟΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ LUFTWAFFE 1939-1945
Πρώτη έκδοση: 2009ISBN: 978-960-9408-39-4
Εκδόσεις: ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Συγγραφέας: Robert F. Stedman

18 x 25 εκ. 82 σελίδες


Το βιβλίο είναι μετάφραση της πρωτότυπης αγγλικής έκδοσης με τίτλο Jagdflieger – Luftwaffe Fighter Pilot 1939-45 (2008) του γνωστού εκδοτικού οίκου Osprey.


Η μετάφραση στην ελληνική γλώσσα είναι του Σωτήρη Αγάπιου.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:


"Οι πιλότοι των καταδιωκτικών της Luftwaffe, οι λεγόμενοι Jagdflieger, ήταν χωρίς αμφιβολία από τους καλλίτερους του Παγκοσμίου Πολέμου. Η γενναιότητα, οι ικανότητες και ο εκπληκτικός αριθμός των καταρρίψεών τους έχουν δημιουργήσει έναν θρύλο.


Ο Robert Stedman συνομίλησε με πολλούς βετεράνους της Luftwaffe και έγραψε ένα μοναδικό βιβλίο το οποίο αποτελεί έναν εξαιρετικό οδηγό για τους χειριστές καταδιωκτικών, εξετάζοντας βήμα προς βήμα την μεταμόρφωση ενός νέου σε αεροπόρο: από την στρατολόγηση και την βασική πτητική εκπαίδευση των υποψηφίων χειριστών μέχρι την επιχειρησιακή εκπαίδευση. Παρουσιάζει τις συνθήκες υπηρεσίας, τις στολές και τον εξοπλισμό που έφεραν, τις τιμητικές διακρίσεις, τον τρόπο υπολογισμού των νικών τους και ακολούθως τη δράση τους κατά τις εκστρατείες και τις αερομαχίες. Το κείμενο συνοδεύεται από πλούσια εικονογράφηση του Karl Kopinski και σπάνιες φωτογραφίες εποχής"

Timestamp: 13 August 2016 - 15:52:53