Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
Πρώτη έκδοση: 2009ISBN: 978-960-475-110-5
Εκδόσεις: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

18 x 25 εκ. 144 σελίδες


Έκδοση # 09 της εκδοτικής σειράς Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος 1939 -1945 της εφημερίδος "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ". Ο τίτλος και το εξώφυλλο δεν προδίδει το περιεχόμενο του βιβλίου. Η έκδοση αφορά στην "Μάχη της Αγγλίας", ένα αγαπημένο θέμα των ιστορικών του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Το βιβλίο περιέχει πλήθος φωτογραφιών και έγχρωμων καλλιτεχνικών απεικονίσεων, των αεροπλάνων και των πιλότων που έλαβαν μέρος  σε αυτή την επική αναμέτρηση.


Στο οπισθόφυλλο της έκδοσης διαβάζουμε:

Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο κήρυξε τον πόλεμο στην Γερμανία, η πιθανότητα γερμανικής απόβασης άρχισε να απασχολεί τους Βρετανούς. Οι αναφορές των μυστικών υπηρεσιών έδειχναν να επιβεβαιώνουν τον κίνδυνο. Εντούτοις, οι υπουργοί και πολλοί στρατιωτικοί επιτελείς θεώρησαν ακραίο αυτό το ενδεχόμενο. Αντίθετα, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, τότε πρώτος λόρδος του Ναυαρχείου, πίστευε ότι έπρεπε να συσταθεί κάποιο είδος πολιτοφυλακής, επανδρωμένο από τον άμαχο πληθυσμό.


Στις 8 Οκτωβρίου 1939, πρότεινε τη δημιουργία μιας δύναμης αποτελούμενη από 500.000 άντρες άνω των 40 ετών. Όταν, όμως, φάνηκε ότι ο γερμανικός στρατός δεν ήταν σε θέση να εισβάλει στην Μεγάλη Βρετανία, υποχώρησε ο φόβος και μαζί ο ενθουσιασμός για τη δημιουργία της δύναμης αυτής.


Με τις στρατιωτικές εξελίξεις να επιδεινώνονται στη Γαλλία, στις 14 Μαΐου 1940 ο βρετανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε από το ραδιόφωνο το σχηματισμό των Local Defense Volunteers (LVD) ζητώντας τη συνεργασία των ανδρών ηλικίας 17-60 ετών που δεν μπορούσαν να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις. Την πρώτη εβδομάδα παρουσιάστηκαν 250.000 εθελοντές.

Timestamp: 13 September 2016 - 08:44:57