Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΣΟΝΙΑ - ΣΟΦΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
ΣΟΝΙΑ - ΣΟΦΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
Πρώτη έκδοση: 2000ISBN: 978-960-343-748-4
Εκδόσεις: Αδελφοί Κυριακίδη
Συγγραφέας: Χρήστος Σ. Φωτόπουλος

14 x 21 εκ. 76 σελίδες


Μια σχετικά άγνωστη σελίδα της ιστορίας έρχεται στο φως, μετά την  άκρως ενδελεχή έρευνα του Αντιστρατήγου Χρήστου Σ. Φωτόπουλου. Στο βιβλίο περιγράφεται η μυθιστορηματική ζωή της Σόνιας-Σοφίας Στεφανίδου, που είναι ένα μνημείο σεμνότητας, προσφοράς και αυταπάρνησης.


Ο συγγραφέας παρουσιάζει το πόνημα που αφορά στην "πρώτη ελληνίδα αλεξιπτωτίστρια" για πρώτη φορά στο υπηρεσιακό περιοδικό "Στρατιωτική Επιθεώρηση" του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).
Η εκτενής μονογραφία για την Σόνια - Σοφία Στεφανίδου αποτελεί το κύριο άρθρο του τεύχους και καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της έκδοσης που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο 2000. Είναι μια πράξη τιμής για τα 10 χρόνια από τον θάνατο της Σόνιας - Σοφίας Στεφανίδου (22 Αυγούστου 1990).


Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, στον πρόλογο του βιβλίου, το Φεβρουάριο του 2004 ο εκδοτικός οίκος αδελφών Κυριακίδη ενδιαφέρθηκε να επανεκδώσει το πόνημα σε μια αυτοτελή έκδοση, προς τιμήν της Σόνιας - Σοφίας Στεφανίδου και της οικογενείας της. Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε η εξαιρετική αυτή ιστορική σελίδα να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό ξεφεύγοντας από τα στενά υπηρεσιακά πλαίσια, του πολύ ενδιαφέροντος υπηρεσιακού περιοδικού του ΓΕΣ.

Timestamp: 03 October 2016 - 08:16:45