Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Πρώτη έκδοση: 2018ISBN: 978-960-221-782-5
Εκδόσεις: αλεξάνδρεια
Συγγραφέας: Διογένης Χαρλαύτης

17 x 24 εκ. 642 σελίδες  


Ο Διογένης Χαρλαύτης γεννήθηκε το 1930. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1949 με την 24η σειρά ιπταμένων. Τον Μάιο του 1979 αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου. Κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας του πέρασε από πολλές και “ενδιαφέρουσες” θέσεις ευθύνης στους κόλπους της Πολεμικής Αεροπορίας.


Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει πολλά ιστορικά στοιχεία για τις τρεις δεκαετίες στη διάρκεια των οποίων συνέβησαν οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτά τα τριάντα και πλέον χρόνια περιγράφει στο βιβλίο του ο πτέραρχος Διογένης Χαρλαύτης.


Στις πρώτες γραμμές του βιβλίου διαβάζουμε την λεζάντα της φωτογραφίας που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου  "Σημαιοφόρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1952 ο επισμηνίας Διογένης Χαρλαύτης, Αρχηγός των μαθητών της Σχολής Ικάρων. Παραστάτες είναι: δεξιά ο σμηνίας μηχανικός Τούνης, αριστερά ο υποσμηνίας Βασίλης Χρυσαφόπουλος και στην πίσω σειρά δεξιά ο Ίκαρος Μιχάλης Τσιγκρής"

Την εισαγωγή στο βιβλίο υπογράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης Επίτιμος Διοικητής ΔΑΕ και πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων.


Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, στις 11 Ιουνίου 2018

για το βιβλίο μίλησαν οι:

Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Σωτήριος Κοντογιάννης

Την παρουσίαση συντόνισε η Τζελίνα Χαρλαύτη, καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών.


Μετά το τέλος της παρουσίασης ο συγγραφέας υπόγραψε με έκδηλη χαρά, αντίτυπα του βιβλίου του.Timestamp: 03 February 2019 - 23:04:25