Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΝΑΒΩΝ ΚΑΙ ΓΛΑΡΩΝ
ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΝΑΒΩΝ ΚΑΙ ΓΛΑΡΩΝ
Πρώτη έκδοση: 2017ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Ιδιωτική έκδοση
Συγγραφέας: Νίκος Συμιγδαλάς

17 x 24 εκ. 430 σελίδες  


Ο Ν. Συμιγδαλάς κατόρθωσε να καταγράψει στις σελίδες του βιβλίου του σχεδόν ολόκληρη την ιστορία της μεταπολεμικής Πολιτικής Αεροπορίας. Το πρώτο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στην ιστορία της οικογενείας του, ενώ στις επόμενες σελίδες περιγράφει όλες τις αεροπορικές περιπέτειες που έζησε, από την εποχή που πετούσε ανεμόπτερα στην Τρίπολη την δεκαετία του 1950, μέχρι την δημιουργία της Αεροπορίας Αιγαίου στο αεροδρόμιο του Μαραθώνος.


Ο Νίκος Συμιγδαλάς είναι κάτοχος του υπ αριθ. 10 πτυχίου Ανεμοπτέρων από την ΥΠΑ, ενώ κατέχει και πτυχίο ιδιωτικών αεροπλάνων. Ένα αεροπορικό κεφάλαιο αφιερώνεται στην δημιουργία της Αεροπορίας Αιγαίου από τον ίδιο και τον γιό του Αντώνη. Ο Αντώνης απόφοιτος του πανεπιστήμιου Cranfield,  με ειδικότητα Air Transport Economics, ενώ είναι πτυχιούχος αεροπόρος σε αεροπλάνα και ανεμόπτερα. Ο Αντώνης Συμιγδαλάς γράφει την δική του ιστορία στα αεροπορικά πράγματα της χώρας αλλά και της Ευρώπης μια και διατέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιφερικών Αεροπορικών Εταιριών (ERA).


Η βαθιά αγάπη και των δύο για την ανεμοπορία εξηγεί το λογότυπο της Aegean Airlines που αποτυπώνεται στα αεροπλάνα της εταιρίας. Ως γνωστόν οι γλάροι είναι το σύμβολο της Ανεμοπορίας παγκοσμίως και ο Νίκος Σομιγδαλάς δεν διστασε να τους συμπεριλάβε ακόμη και στον τίτλο του βιβλίου του.


Το βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση αλλά ο συγγραφέας το χαρίζει στους φίλους του.

Timestamp: 01 February 2020 - 12:04:53