Καλώς ήλθατε στο aerodata.gr, την πιο πλήρη ελληνική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια στο Internet.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
Πρώτη έκδοση: 1953ISBN: ΝΑ
Εκδόσεις: Μ. Πεχλιβανίδης
Συγγραφέας: Quentin Reynolds
15 x 21 εκ. 132 σελίδες
Ο τίτλος στην Ελληνική γλώσσα αλλά και στην αγγλική έχει δοθεί σε πολλά βιβλία, πολλών συγγραφέων. Επίσης με το ίδιο τίτλο γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία το 1969, με πλειάδα πολύ γνωστών ηθοποιών. Μάλιστα στα γυρίσματα της ταινίας είχε προσφέρει τις τεχνικές του γνώσεις ο Adolf Galland, άσος της Γερμανικής Luftwaffe. 

Το βιβλίο του Quentin Reynolds κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1953 και προχώρησε σε πολλαπλές εκδόσεις στην Αγγλική γλώσσα. Η μετάφραση στα ελληνική γλώσσα είναι του Καίσαρος Εμμανουήλ.

Ο συγγραφέας ήταν Αμερικανός δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Απεβίωσε το 1965 σε ηλικία 63 ετών μέχρι το θάνατό του έγραψε πολλά βιβλία, κυρίως για ιστορικά γεγονότα και μάλιστα κάποια μέσα από προσωπικές του εμπειρίες.

Στην Ελλάδα κυκλοφορήσαν αρκετά βιβλία του, την δεκαετία του 1960 από τις εκδόσεις  "Ατλαντίς"  Μ. Πεχλιβανίδης, απευθυνόμενα σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Ένα ακόμη βιβλίο του Quentin Reynolds με αεροπορικό ενδιαφέρον είναι "Οι Αδελφοί Ράιτ" έκδοσης 1960.
Timestamp: 07 February 2024 - 13:15:36